Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Микола Лукашук: мешканці Дніпропетровщини вірять ЗСУ та довіряють президенту

Дніпропетровська область знаходиться у безпосередній близькості до фронту. Синельниківський район фактично розташований між двома фронтами. З одного боку — Донецький напрямок, з іншого — Гуляй Поле та Пологи. Тож кілька громад знаходяться під обстрілами, зокрема: Великомихайлівська, Покровська, Межівська. В 20-30 кілометрах від них знаходяться ворожі танки та артилерія. Мешканцям запропонували евакуюватися, втім погоджуються на переїзд не всі. Наприклад, навіть після того, як одне із селищ Великомихайлівськоі громади було обстріляне — пошкоджено 25 житлових будинків, садочок, школа, магазин, поїхало лише 80% населення. Інші залишились вдома. Люди вірять в ЗСУ та президента. Тож обласною владою було посилено медичну структуру регіону, надано додаткові медичні автомобілі.

Ситуація в області контрольована. Критичних пошкоджень інфраструктури немає. Загалом область безпечна. Це підтверджується і тим, що в регіон переїздять не лише навчальні заклади, а й виробничі потужності.

«В нашу область переїхали кілька підприємств з Луганщини. Частина налагоджує всі виробничі процеси і вже з наступного місяця буде офіційно працювати, ще частина перевела свої склади до нашої області», — зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної Ради в ефірі канала Дніпро TV.

Читайте також: Геннадій Корбан: противник намагається бити по комунікаціях та логістиці Дніпра!