Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Михайло Лисенко: «Ми продовжуємо забезпечувати місто генераторами та водою»

«У нас більша частина співробітників спали по 3-4 години на добу, це дуже великий об’єм роботи. Щастить, що ми завчасно підготувалися. Більшу частину роботи ми виконали. Останні кілька діб – одна з найскладніших ситуацій за весь час. Буквально нещодавно у нас вийшла з ладу одна із основних станцій, яка доставляє нам воду. Через це припинилися поставка не тільки мешканцям, а і в усі системи, які цього потребують. З електроенергією у нас теж серйозна проблема, достатньо складна ситуація. На сьогоднішній день швидко її вирішити неможливо. Я сподіваюся, що всі дніпряни ставляться до цього з розумінням. Ще з’явилася третя проблема – це мобільна мережа. У випадку втрати електроенергії вона теж лягає, можливо лише кілька годин давати зв’язок. Через серйозні пошкодження не завжди є можливість таке відновити», – заявив заступник міського голови Михайло Лисенко в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«Ми встановили близько 40 місць для набору води, це технічна вода, планується встановити 100 подібних. Вони встановлюються на території шкіл – на сайті міськради є така інформація, де і коли можна набрати води. Вони будуть лише на правому березі. А на лівому – буде 51 скважина з водою. Ми продовжуємо закуповувати генератори та робимо пункти обігріву, щоб люди могли зігрітися, зарядити телефони, випити чаю чи кави», – додав Михайло Лисенко.

«Людям хочу порадити набрати кілька десятків літрів води. Також краще запастися термосами, щоб продукти були теплими. Я особисто використовую газовий конвектор, він не прив’язаний нікуди, запускається за допомогою батарейки і балончиків з газом, це дуже чудове рішення. Газу на сьогодні у нас достатньо, люди можуть це все робити самостійно. Також за наявності електроенергії треба постійно заряджати гаджети», – наголосив Михайло Лисенко.

Читайте також: Геннадій Корбан: «Дніпро готовий до блекауту, посилюємо підтримку»