Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Михайло Лисенко: «Дніпро забезпечений водою та теплом на випадок блекауту»

«Всі пам’ятники, які підлягали декомунізації, були обережно демонтовані і в повній цілісності. Поки що ми не будемо чіпати постаменти і в майбутньому уже подивимось, як вчинити далі. Щодо демонтажу – найскладніше було знімати пам’ятник Т-34 Юхиму Пушкіну, до речі, історичний факт – він туди заїхав самостійно, після чого з нього зняли двигун, і весь цей час він там стояв. Ми використали великий кран для демонтажу і платформу для перевезення цього танку, деякі вулиці довелося тимчасово перекрити. Хочу додати, що цей пам’ятник демонтувався б у будь-якому випадку, бо саме на цьому місці сплановані виходи до станції метро. Залишився у нас єдиний – Ломоносов. І якщо порівняти з іншими пам’ятниками, він чомусь не порожній, а повний, і прикріплений на вольфрамові спиці. Думаю, вже в суботу ми і з ним попрощаємось», – заявив заступник міського голови Михайло Лисенко в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«Проблема ремонту автошляхів дуже абсурдна. Через постанову кабміну ми не можемо ремонтувати дороги, взагалі. У нас є достатньо грошей для цього, ми готові приступити, хоча б до ямкового ремонту доріг, але через законодавство ми цього робити не можемо. Вважаю, що ця ситуація буде вирішена, бо технології постійно розвиваються. Бо зараз навіть в дощ техніка може працювати та класти асфальт завдяки спеціальним домішкам. Як тільки змінять постанову – ситуація з дорогами зміниться в рази.
Я читаю живі звернення жителів. У нас є єдиний кол-центр міського голови Дніпра, куди люди звертаються. Хочу наголосити, чому це важливо – це систематизація. Людина може самостійно зареєструватися в інтернеті або через оператора, щоб у разі відсутності водопостачання – ми оперативно могли відпрацювати по заявці. Я їх перевіряю, і якщо КП не працюють – я особисто телефоную до них та з’ясовую, чому вони не виконали роботу вчасно. Єдина міська лінія – звертатися тільки туди. Там є контроль. Стосовно води, то кількість звернень по її відсутності знизилося десь в 15 разів. Але ми готуємось до найгіршого, встановлюємо ємності, які зараз знаходяться уже в школах, якщо навіть в школі немає води – її привозять. На лівому березі ситуація інша – ставимо свердловини, бо там висота підземних вод це дозволяє зробити. Їх уже 38, середньою глибиною до 50 метрів.
Всі мережі поєднані. Відсутність електропостачання тягне за собою і проблеми з водою та теплом. На сьогодні ми купуємо генератори, щоб у разі блекауту ми змогли забезпечити теплом як мінімум протягом трьох діб. Якщо світла не буде більше – ми додаємо спеціальну суміш в систему, яка не дасть їй замерзнути і використовуємо генератори, щоб циркулював насос і не розірвало систему. Бо якщо її розірве – то все, не допоможе навіть Байден», – додав Михайло Лисенко.

«Люди, які зараз працюють в комунальних службах – це перевірені люди, це профі високого класу. Кожен знає, що робити, та як працювати. Зараз ми завдяки навігації бачимо, яка кількість техніки та де вона працює. Ми бачимо все і слідкуємо за комунальними підприємствами. І я впевнений, наші комунальники працюють навіть не на 200%, а на всі 400%. І працюють вони 24/7. Щодо погоди, уже при нульовій температурі ми завчасно починаємо обробляти дорогу», – наголосив Михайло Лисенко.