Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Ми не маємо права бути втомленими»: бойовий медик «Прометей» рятує життя на передовій

Сьогодні Україна вперше відзначає День екстреної медичної допомоги разом з усією Європою. Повномасштабна війна принесла нові виклики. Працівники екстреної медичної допомоги змусили себе забути про втому і уже понад три місяці жертовно допомагають усім, хто цього потребує. Вони виїжджають в гарячі точки, щоб евакуювати постраждалих та везуть поранених на лікування. Про одного з таких медиків – в ексклюзивному матеріалі прямо з передової.

“Сказати, що ми втомлені? Не знаю. Коли це закінчиться, мабуть, да, втомлені. Поки що ми не маємо права бути втомленими”.

Повномасштабна війна принесла нові виклики. Бойовий медик з позивним “Прометей” до широкомасштабної війни за освітою був ветеринаром, нині ж все змінилося.

«Прометей», бойовий медик: “Перекваліфікувався я вже трошки пізніше. Скажімо, була в мене практика і по лікарнях, скажімо так, досвіду роботи з людьми було. Плюс – військова спеціальність в мене – бойовий медик”.

29-річний бойовий медик, в якого єдина мотивація – бути на передовій, служити українському народу. Хлопець зізнається: його коріння йдуть зі старовинного козацького роду.

«Прометей» – бойовий медик: “Кожне покоління моєї родини — всі військові, офіцери, учасники бойових дій — всі боронили Україну. І ви хочете, щоб я в лікарні сидів. Ну, хіба що в такій фронтовій лікарні — там, де дійсно я потрібен. Якось так, тобто – це основна мотивація”.

Медична машина має сучасне обладнання, яке може конкурувати з іншими швидкими. Кожного разу щось оновлюють та додають нове обладнання, аби якомога краще і швидше надати допомогу.

«Прометей» – бойовий медик: “Кожен пацієнт – найважливіший. Тобто байдуже там, легкий чи він середній, чи він середньоважкий, чи він важкий. Тобто підхід до всіх однаковий – максимально надати допомогу, максимально. А найважче — це коли повідомляєш про смерть, але, чесно вам скажу, в цій машині ще ніхто не помер”.

Все частіше зустрічаємо новини, як окупанти навмисно вбивають медиків тільки за те, що вони рятують життя. Але це їх не зупиняє, і лікарі продовжують кожного дня ризикувати своїм життям заради інших.