Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Молодіжному центру Дніпра передали генератори, Starlink та Ecoflow

«Маяк свободи» в Молодіжному центрі Дніпра. Тепер молодіжний простір оснащений додатковим генератором, старлінком, екофло та мінібібліотекою. Наразі молодь має можливість працювати навіть під час вимкнення світла. Обладнання надали в межах всеукраїнського проєкту. 

Еліна відвідує молодіжний центр Дніпра майже щодня. Тут разом з однодумцями дівчина влаштовує заходи та планує проєкти. Коли зникало світло, процес значно ускладнювався. Тому започаткували проєкт «Маяк свободи». Завдяки йому у Центрі тепер є додатковий генератор, Ecoflow, Starlink та мінібібліотека.

Еліна Косолапова, представниця громадської організації «Об’єднання міських гуртожитків Дніпра»: «Якщо в будь-якому випадку щось трапляється, вимикають світло або інтернет, або просто хочеться відволіктись, ми можемо без проблем прийти до Молодіжого центра і тут нам все нададуть. Або якщо є проєкти, ти можешь над цим працювати».

Проєкт «Маяк свободи» реалізований також і в інших містах України.

Анастасія Громова, голова дніпровського осередку ГО «Українські Студенти за Свободу»: «Це такий собі Пункт незламності для молоді. Він створений за підтримки усс та наших партнерів. В чому історія? В тому, що не вистачає Пунктів незламності, де можна прийти і у випадку відключення світла просто попрацювати під час відключення світла. На коворкінгах довго не попрацюєш, тому що за це треба платити кошти, і інколи коворкінги — дуже великі гроші за це».

Рафаель Кіжнер, в.о. директора КП «Молодіжний центр Дніпра» ДМР: «Сьогодні проводимо такий захід, презентацію, навіть підписали договір з цією організацією. І взагалі, вдячні їм. Але найголовніша ідея цього заходу — не просто передача цього обладнання, а після того, як криза мине, передача його Збороним силам України».

Проєкт триватиме три місяці. За цей час всі охочі молоді люди можуть завітати до центру.