Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Молодіжна рада Дніпра підбила підсумки благодійної акції «Диво – це так просто»

У Дніпрі завершилася благодійна акція « Диво – це так просто». ЇЇ метою був збір коштів для реанімаційного відділення новонароджених, яких покинули батьки у дитячій міській лікарні №3. 

У Дніпрі з жовтня місяця тривала благодійна акція «Диво – це так просто». Усі охочі, зокрема, молодь та студенти, могли долучитися. Потрібно було лише принести монети номіналом 25-копійок.

Рафаель Кіжнер, голова Молодіжної ради Дніпра: “Протягом двох місяців, майже, ми збирали монети номіналом в 25 копійок, яких зібрали понад 60 тисяч, що в обміні нам дало 24 тисячі гривень”. 

Після обміну монет, Молодіжна рада Дніпра закупила необхідні речі для реанімаційного відділення новонароджених дитячої міської клiнiчної лiкарні № 3 ім.проф.М.Ф.Руднєва 

Рафаель Кіжнер, голова Молодіжної ради Дніпра: “Ми закупили дуже важливі речі. Ті речі, які дуже потрібні лікарні. Це 14 ліктьових дозаторів для антисептиків та розчинів і компресор, який буде забезпечувати стерильність та чисте повітря в палатах, де знаходяться наші покинуті, і взагалі немовлята”.

Стерильність – перша необхідність при роботі з немовлятами. Особливо, коли вони знаходяться у дуже важкому стані, розповідає заступниця медичного директора Вікторія.

Вікторія Остромецька, заступниця медичного директора з педіатрії та неонатології дитячої міської лікарні №3: “Дотримання санітарних норм, правил асептики та антисептики для найбільш важких пацієнтів реанімаційних, хірургічних, дітей, які знаходяться в дуже ранньому віці, в неонатальному – це вкрай важливо”.

На сьогодні день в реанімаційному відділені для немовлят перебувають тринадцять малюків-пацієнтів у важкому стані.