Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Молодь Дніпра вражає»: історія дніпрянки, яка стала координаторкою благодійного фонду

Учасниця проєкту «Молодь Дніпра вражає» Юлія Олейникова до початку повномаштабної війни була звичайною студенткою, а зараз вона — координаторка благодійного фонду. Історії молодих дніпрян та переселенців, які наближають нашу перемогу, увійдуть до збірки. В ній розповідатимуть про активних та креативних дівчат і хлопців. 

До повномасштабного вторгнення Юлія була студенткою, навчання поєднувала з роботою. 24 лютого о 5-й ранку дівчина прямувала до батьків у Бахмут на вихідні, але плани змінилися. Юлія затрималась там на 2 місяці.

Всупереч важкій ситуації, намагалася допомагати переселенцям, яких привозили до Бахмута. Коли дівчина все ж повернулась до Дніпра, вона долучилася до благодійного фонду.

Артем Сабаєв, директор благодійного фонду «Східноукраїнська діаспора» у Дніпрі: «Юлія до нас прийшла спочатку як волонтер, коли ми почали організовувати фонд для бахмутчан. Вона прийшла одна з перших і була досить ініціативною, і вирішила допомогти нам. На ній насправді величезний шматок роботи нашого фонду — це все, що стосується онлайн роботи. Робота нашого фонду полягає в тому, що всю комунікацію з нашими бенефіціарами ми здійснюємо за допомогою телеграм-каналів та спілкування через чат-боти».

Зараз дівчина займається комунікацією з переселенцями, які отримують допомогу від фонду.

Юлія Олейникова, координаторка благодійного фонду «Східноукраїнська діаспора» у Дніпрі: «Ми надаємо гуманітарну, медичну та правову допомогу переселенцям. У нас є поки що невелика ділянка переселенців. Ми допомагаємо переселенцям з Бахмуту та району, Краматорська, Слов’янська, Константинівки та Дружківки».

Нещодавно волонтери виграли грант та обладнали дитячу кімнату.

«Спочатку була ідея створити простаранство — місце, де дітки, як переселенці, так і не переселенці, можуть комунікувати один з одним, проводити разом час. Тобто заводити собі нових друзів. Тому що діткам зараз найважче, вони втратили своїх друзів зі школи, з двору».

Юлія розповідає, у фонді знайшла свою другу родину.

Юлія Олейникова, координаторка благодійного фонду «Східноукраїнська діаспора» у Дніпрі: «Найбільший відгук, який мене надихнув – це була жінка, яка просто попросила допомоги, розповіла, що вона переїхала, не встигла зареєструватися. І ми, як виняток, видали їй допомогу. І з часом вона нам написала велике повідомлення: «Дякую, я переїхала в інше місто, втратила багатьох. Але завдяки вашому фонду, у мене з’явилися сили жити». І це було величезне повідомлення. Я його прочитала, розплакалася і сказала, як це круто».

Наразі Юлія поєднує посади заступниці голови фонду та координаторки.

Читайте також: «Комплекс робіт захоплює»: дніпряни поділилися враженнями від масштабного ремонту вул. Скоробогатова та прилеглих дворів