Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Молодь Дніпра Вражає»: як волонтерка з Дніпра вивозила тварин після трагедії на Каховській ГЕС

Волонтерство та порятунок тварин з Херсонщини. Дніпрянка Владислава Кирилішина допомагала евакуювати тварин після підриву Каховської ГЕС. Дівчина не злякалась жахіть війни та від самого початку повномасштабного вторгнення активно волонтерить. 

Владислава тримає на руках цуценя, врятоване з міста Оріхова Запорізької області. Дівчина з початку повномасштабного вторгнення стала до лав волонтерів. А з жовтня 2022 року почала активно займатися порятунком тварин.

Владислава Кирилішина, волонтерка Центру допомоги тваринам: «Роздавала обіди переселенцям, а потім мені подруга скинула, що набирають волонтерів до зооцентру. А мені двічі повторювати не треба. Я написала нашому куратору Сергію Олексійовичу і так і вступила до зооцентру. Я навіть не могла подумати, що мені люди будуть настільки вдячні».

В Центрі допомоги тваринам дівчина допомагає з обробкою заяв, а також координацією евакуації тварин.

Діана Нахутіна, голова ГО «Захист тварин України»: «Вона робить неймовірний обсяг роботи. В її обов’язки входить координація евакуації; вона знаходить заявки, де треба забрати тварин; вона знаходить потім їм житло. І, мабуть, це той випадок, що якщо Влада піде, то ми дуже втратимо в ресурсі своєму людському».

Після трагедії на Каховській ГЕС, дівчина зі своєю командою вирушила на Херсонщину.

Діана Нахутіна, голова ГО «Захист тварин України»: «Я дуже боялася, що Влада мене залишить, вона буде не на зв’язку, коли поїдемо на Херсонщину і це буде складно. Але Влада була на зв’язку, ми працювали разом дистанційно. І вона вже там, на місці, знайшла багато волонтерів, з якими ми законектилися і курируємо 400 тварин, яких вдалося вивезти, вона курирує їхній стан у Дніпрі та області».

Владислава каже: центр став її другою родиною.

Владислава Кирилішина, волонтерка Центру допомоги тваринам: «Дуже хочу, щоб зооцентр продовжував свою роботу. Вся команда мене так надихає… Я обожнюю те, що ми робимо. Я дуже всіх їх люблю».

За час роботи центру волонтери допомогли знайти домівку приблизно 600 тваринам. Зараз в них стартував новий проєкт #водутваринам, до якого можуть долучитися усі охочі.
Подробиці на офіційній сторінці в інстаграмі Центру допомоги тваринам.

Читайте також: «Ой летіла горлиця»: в Дніпрі відкрилась виставка знаної майстрині петриківського розпису