Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Молодь Дніпра допомагає ЗСУ: повербанки з «електронок»

Заряджені на перемогу. Молодь Дніпра започаткувала проєкт для допомоги нашим оборонцям. Виготовляють зарядні пристрої з використаних електронних цигарок. Проєкт має назву «FrontPower». Наразі у ньому задіяні 8 людей. За цей час вони доправили бійцям 10 повербанків. Найближчим часом до захисників відправлять ще 5.

Три години, понад 20 використаних електронних цигарок – і портативний зарядний пристрій готовий. Дмитро за день може зробити кілька таких повербанків. І всі вони потім відправляються до наших захисників.

Проєкт «FrontPower» створений молоддю Дніпра для допомоги військовим, які боронять Україну від російської навали. Корпуси для пристроїв виготовляють на 3Д-принтері. Формують павербанки таким чином, щоб їхня місткість складала щонайменше 20 тисяч міліамперів.

«Ми вважаємо, що це більш-менш нормальна ємність для військових, яка може в нормальний, короткий час зарядитися, і так само може віддавати свою користь доволі довгий час»,- каже Дмитро Галич, студент.

Проєкт існує понад місяць, наразі у ньому задіяні 8 людей. За цей час вони доправили бійцям 10 павербанків. Найближчим часом до захисників відправлять ще 5.

«Не у всіх є досвід в цьому, ми навчаємо, важливо не боятися. Насправді, хто перший раз приходе сюди, втягується і залишається. У нас є функція, якщо людина досвідчена, ми даємо додому. Наприклад, у нас є людина, якій вже 40 років, вона приходить додому і працює, вона вже за тиждень зробила 5 штук», – розповідає Азад Мамедов, керівник проєкту «FrontPower».

Аби збільшити масштаби допомоги, каже керівник проєкту, потрібні ще «електронки», кошти для деталей та, найголовніше, робочі руки. Долучитися може кожен охочий.

Здати використані електронні девайси можна на 8 локаціях міста. Дізнатись усі адреси та деталі ініціативи «FrontPower» можна на сторінці проєкту в Інстаграм.

Читайте також: Російська армія масовано обстріляла центральну частину Херсона