Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Міська влада Дніпра допомагає релокованим підприємствам

Бізнес із Сєвєродонецька. Дніпро прийняв до себе близько 60 бізнесів-переселенців. Перелік безкоштовних послуг, яке надає місто, різнобічний: від пошуку приміщень та земельних ділянок під виробничі потужності — до питань розміщення працівників у гуртожитках, від допомоги з вивезенням обладнання з прифронтових міст — до надання консультативної допомоги з питань оподаткування та переведення бізнесу. Це також створює у Дніпрі нові робочі місця. 

«Все звозитися на складальну ділянку. Там хлопці, бригади, збирають наше обладнання до фінішного оформлення — це теплообмінник для газового видобутку».

Дмитро Глаголєв переїхав до Дніпра весною минулого року із Сєвєродонецька разом з колегами. Їх підприємство спеціалізується на конструкторських розробках, виробництві теплообмінних енергетичних ємностей та іншого нестандартного обладнання.

Дмитро Глаголєв, головний інженер ТОВ «СЗХНО»: «Співробітники наші переїжджали більшістю самі. Вони роз’їхалися одразу по всій країні, а обладнання ми перевезли дуже мало. Якщо взяти з усього заводу — це 5 відсотків. Навіть там залишилася машина, яка не змогла залишити території підприємства з об’єктивних причин, пов’язаних з нескінченними обстрілами. Ті машини, які виїжджали, вони виїжджали під обстрілами».

На зараз у Дніпрі 56 релокованих підприємств із Сєвєродонецька, Харкова, Лисичанська. Місто допомагає з пошуком приміщень та земельних ділянок, розміщенням працівників у гуртожитках. І це далеко на весь перелік.

Ірина Журавльова, начальник управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення ДМР: «Коли почалося повномасштабне вторгнення, на рівні держави була запроваджена програма релокації. Тобто підприємства, які переїжджали з небезпечних районів, вони отримували компенсацію від держави за перевезення матеріалів та обладнання».

Зараз на підприємстві працює 50 людей. Близько 10 з них — це дніпряни. Окрім робочих місць, релокований бізнес корисний місту ще й тим, що наповнює бюджет податками.

Читайте також: Цьогоріч майже 700 безробітних Дніпропетровщини пройшли навчання через Службу зайнятості