Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Міська програма соцзахисту: в терцентрах Дніпра надають безкоштовні послуги людям поважного віку

Зачіска, танці, гарячий обід. Дніпро допомагає людям поважного віку. У територіальних центрах літнім містянам надають безкоштовні послуги. Це передбачено міською комплексною програмою соцзахисту. Людям з проблемами зі здоров’ям їжу везуть додому. Як стати учасником комплексної програми? 

В Амур-Нижньодніпровському відділі територіального терцентру пан Микола частий гість.
Чоловік у захваті, бо в одному місці отримує найнеобхідніші послуги. Безкоштовно.

Микола, підопічний відділення терцентру: «Тут раніше був на оздоровленні, а тепер запросили і прийшов підстригтися».

Підопічних відділення терцентру стригли студенти коледжів.

Олена, перукарка: «Базові — каре, стрижка піксі, каскад. Регулярно сюди запрошують, десь раз на три тижні. Також вже є постійні клієнти».

Сидіти сиднем у відділенні не дадуть. Неабиякою популярністю користується танцювальний гурток. У репертуарі колективу тридцять танців!

Надія Орлова, учасниця танцювального гуртка: «Ми не хочемо сидіти вдома, ми хочемо брати участь у всьому цьому. Ми самі шиємо костюми. Буде фестиваль, всі терцентри готуватимуть номери, і ми представимо «Вишиванка моя, вишиванка».

А поверхом вище проводять майстер-класи з рукоділля. Сьогодні тут виготовляють ляльку-круп’яничку.

«Низ стягуємо ниточкою і насипаємо туди крупу».

Є кабінети фізичної реабілітації і психологічного розвантаження. А гарячий обід для людей поважного віку — за розкладом!

Лідія Тимофіївна, підопічна відділення терцентру: «Різне дають — і котлету, і курочку. Смачно і добре, і весело».

Стати підопічним терцентрів і отримувати соціальні послуги в Дніпрі нескладно. Треба звернутись у районне відділення департаменту соціального захисту.

Людмила Кучерявець, підопічна відділення терцентру: «Є відділ, «соцзахисту» називається, і вони мені порадили прийти сюди. Мені 77 років, я другий рік сюди ходжу».

Безкоштовне харчування і денне перебування у терцентрах передбачене міською комплексною соціальною програмою.

Ольга Мешко, директорка Дніпровського міського територіального центру: «Це все в рамках соціальної адаптації денного перебування. Обіди наші гарячі — це по всьому місту ми кожного дня надаємо 5859 обідів, 650 — це в цьому відділенні АНД-району. Також ми розносимо додому тим, хто маломобільні».

Територіальні центри працюють у кожному районі Дніпра. Аби отримати соціальну послугу від міської влади, потрібно звертатись до управління соціального захисту за місцем проживання.

Читайте також: В області створять програму з підтримки ВПО та координаційний штаб