Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Міська аварійна служба Дніпра під час відключень світла і блекауту працює у штатному режимі

Холодні батареї, прорвало каналізацію чи вигоріла щитова? Аварійні служби Дніпра під час відключень світла і блекауту працюють 24 на 7. Як швидко приїжджає аварійка і чи знають дніпряни її телефон?

З 2014-го року в будинку Оксани Рябухи одна комунальна біда — через старі труби забивається каналізація, внаслідок чого жителі тривалий час залишаються без води. Щоразу люди викликають аварійку.

Оксана Рябуха, мешканка будинку: «Вперше зателефонували просто до аварійної служби. Вони досить швидко приїхали, усунули наш прорив каналізаційної труби в підвалі, і з того часу ми їхніми послугами користуємося мало не щомісяця. Зазвичай після дзвінка протягом 2-3 годин бригада на місці. Все залежить від поломки, протягом доби проблема вирішується».

Реагують аварійні бригади і на скарги про опалення. Сьогодні ремонтують труби опалення у підвалі.

Олександр Федоров, бригадир аварійної ремонтної бригади: «Мешканці дзвонять до диспетчерської служби, ми звідти отримуємо заявки. Заміна ділянки опалення підвального приміщення. Опалення запущено, доки прогріється, стояв день без тепла».

Комунальники обслуговують більше 3-х тисяч будинків дніпрян. Під час блекауту роботи тільки побільшало!

Ростислав Шестік, старший майстер аварійної служби: «Дуже зросла кількість аварійних заявок на відсутність електропостачання, перевантаження мереж, вигорають щитові, згорають запобіжники та силові кабелі. Після ввімкнення світла рекомендуємо поступово вмикати електроприлади, не перевантажувати систему одночасно. Після відключення електропостачання вимкніть усі електроприлади в домі, після його ввімкнення користуйтесь електроприладами поступово, не вмикайте два чи більше приладів одночасно, не вмикайте пральні машини разом з бойлерами — це призводить до навантаження на мережу та аварійних ситуацій у вашому будинку».
 Якщо у вашому будинку комунальна аварія, викликайте працівників служби. Телефон: (056) 736 10 02