Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Мешканці вулиці Лабораторної обурені відновленням незаконного будівництва

Небезпека для сусідів та повний затінок. Мешканці вулиці Лабораторної обурені відновленням незаконного будівництва. У 2014-му році посеред приватного сектору почала рости багатоповерхівка. Згодом з’ясувалося, що власники не мають відповідних документів для подібних робіт. Будівництво вдалося призупинити, однак два місяці тому роботи відновили. Що зараз відбувається на будмайданчику?

«На будівництві не дотримуються жодних заходів безпеки. При вибиванні вікна, зокрема, вікно вибивалося на другому поверсі, вилетів камінь, який упав на паркан і розлетівся на дві частини, та впав на нашу територію».

Будинок Сергія Сідельникова межує з цією багатоповерхівкою. Чоловік із сусідами більше 8 років намагається зупинити будівництво. Що тут зводять — не знає ніхто. Але люди переконані: будівля несе загрозу!

Сергій Сідельников, дніпрянин: «Мало того, що немає дозвільних документів на будівництво, вони мають ще й заборону на будівництво з 18-го року. Що будівництво триває, можна спостерігати тим, що у нас у двір постійно вивалюється сміття, нещодавно впав молоток на те місце, де недалеко онук стояв».

На запити людей поліція не реагує. Та навіть після судового рішення, яке призупинило незаконне будівництво, замовники — «славнозвісні» брати Каснери — поновили роботи більше двох місяців тому.

Сергій Сідельников, мешканець сусіднього будинку: «У поліцію звертаємось постійно, пишемо заяви. Поліція фіксує всі ці будівельні роботи, фіксує випадіння каміння, інструментів. Усе це пише, пише, пише та передає дільничному. Далі — ніяких дій».

Інший сусід, Володимир, розповідає: нещодавно вночі на його паркан несподівано впав один з будівельників!

Володимир Перов, дніпрянин: «Працівник будівництва, перебуваючи у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння, впав. Слава Богу, були гілки — він їх поламав і зачепився. Це його врятувало. Впав на цю секцію огорожі. В результаті секція тріснула».

Подібних випадків купа, стверджують жителі. Усе фіксують камери зовнішнього спостереження. Будівництво на цьому об’єкті розпочали ще у 2014 році. Потім його на деякий час призупинили. Проте, після того, як забудова перейшла до нових замовників — її поновили.

Володимир Перов, дніпрянин: «До 21 року будівництво було заморожене. Йшли судові розгляди. І коли власник побачив, що у судах він програє, він звернувся до відомих братів Каснерів. Потім уже, коли почалася активна фаза будівництва, приїжджали представники юридичної спільноти та пояснювали, що вже все вирішено, упиратися не треба, треба лише домовлятися. Про що домовлятися? Незрозуміло».

Попри заборону, в цій будівлі провели світло та воду. Каналізації немає. І будівельники створили туалет прямо під парканом жителів прилеглих будинків.

Володимир Перов, дніпрянин: «Хлопці спочатку ходили під мою огорожу. Коли я їх попередив і сказав, що все видно, вони сказали «добре» і стали просто ходити під свій будинок. Але там все забетоновано. Я уявляю, що навесні доведеться купувати хлорне вапно і робити обробку».

Представники Дніпровської міської ради встановили біля будмайданчика бетонні блоки. Але повністю заборонити будівництво немає можливості.

Антон Бісєров, начальник юридичного відділу управління ДАБК Дніпровської міськради: «Ухиляючись від виконання рішення суду, забудовник не виконує його. І як ми бачимо, продовжує виконувати будівельні роботи, не дивлячись на наявне судове рішення. Наразі, з настанням повномасштабного вторгнення, Кабінет Міністрів України встановив постанову, яка забороняє заходи архітектурно-державного контролю. На жаль, наразі ми не можемо проводити позапланові перевірки».

Що тут зводять — не знають і самі будівельники, які ховалися від нашої відеокамери.