Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Мешканці будинку №7 на вул.Софії Ковалевської у Дніпрі три тижні дихали смородом каналізації

Мешканці сьомого будинку, на вулиці Софії Ковалевської майже три тижні були вимушені терпіти запах з прорваної каналізації. Намагаючись вирішити проблему, мешканці телефонували до багатьох служб, але їх, за “національною традицією”, перенаправляли. Чи вирішили все ж таки проблему та що робити в подібних ситуаціях?

Через проблему з каналізацією мешканці сьомого будинку на вулиці Софії Ковалевської майже три тижні змушені шукати шляхи обходу, аби дістатися до свого під’їзду.

Людмила Георгіївна, мешканка будинку №7: “Вот скажите, как можно выйти из нашего подъезда? Надо лезть через заборчики, старики лазят через эти заборчики – не очень приятно. В сапожках надо идти в каких-то. Вот так мучились, может, недели 2, а может и больше”.

Все це супроводжується “ароматом”. Пані Тетяна розповідає: для вирішення проблеми телефонувала у безліч служб, але всі кудись перенаправляли.

Тетяна Порфирівна, мешканка будинку №7: “И в теплосеть я звонила, и в аварийку звонила. Никто ничего не делает. Те – в квартире, а те –  только на улице. Потом все оказалось наоборот. Ну, в общем, отговорки. И оказывается, что выполнено, всё же выполнено. Так, а что выполнено, если мы не можем из подъезда выйти?”

Після трьох тижнів намагань змінити ситуацію, на проблему відреагували на гарячій лінії облдержадміністрації.

Тетяна Порфирівна, мешканка будинку №7: “Звоню на горячую линию – хорошо, хорошо. Эта неделя прошла и тишина. Потом я звоню опять, уже в четверг, на горячую линию: мне прислали СМС-ку, что “Ваша заявка под номером…”, там 6 цифр. Когда сегодня прислали мне: “Ваша заявка выполнена”, опять СМС-ку”.

Часто проблема саме в необізнаності мешканців. Люди починають стукати у всі двері, окрім потрібних. Саме тому, каже начальник інспекції “Дніпроводоканалу” Сергій Ченчевич, вони отримали заявку лише день тому. Тоді ж каналізацію і прочистили.

Сергій Ченчевич, начальник інспекції з контролю за ремонтом комунального підприємства «Дніпроводоканал»: “Терміни виконання заявок багатьох значною мірою залежать від оперативності надання цієї заявки на єдиний контактний телефон гарячої лінії міської ради – 732 12 12. Чим скоріше ця заявка буде надана до міських служб, тим скоріше ці служби виконають ту чи іншу заявку”.

Головне, проблему мешканців 7-го будинку таки вирішили. І їм не доведется ковзати калюжами взимку.