Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Мер Дніпра та командувач Повітряних Сил відреагували на заяву Арестовича про ракетний удар по місту

Після ракетного обстрілу Дніпра 14 січня, внаслідок якого було частково зруйновано житловий будинок, радник голови Офісу президента Олексій Арестович у відео на ютуб-каналі “Фейгин Live” заявив, що ракета багатоповерхівку впала нібито вже після збиття ППО. 

Цю заяву спростували в Повітряних силах ЗСУ. Командувач ПС Микола Олещук розповів, що в будинок на Набережній Перемоги влучила російська ракета Х-22, яку випустили з району Курської області близько 15:30.

“Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає”, — наголошує він.

Проте він зазначає, що в України немає засобів для збиття таких типів ракет. Маса бойової частини Х-22 становить близько 950 кг, а максимальна дальність – до 600 км. При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

За словами Олещука, лише зенітні ракетні комплекси на кшталт Patriot PAC-3 чи SAMP-T здатні перехоплювати такі повітряні цілі. В України їх наразі немає.

Мер Дніпра також відреагував на слова Арестовича та закликав СБУ та контррозвідку відреагувати на них.

“Я з першого дня війни казав, що Арестович – самозакохана худоба і помийний рот.

Але в ОП на нього явно хтось робить ставку.

Вибачте, не втримався, але СБУ та контррозвідка мають відреагувати”, — написав він у своїх соцмережах.

Згодом Арестович на своїй сторінці у фейсбуці опублікував пост, в якому написав, що будинок зруйнувала ракета Х-22. Проте в ньому він не вточнив, сталося це, на його думку, через пряме влучання чи роботу ППО.

“Всі чудово розуміють — не було б російського удару, не було б трагедії — незалежно від конкретного механізму її настання. Будинок у Дніпрі зруйнувала російська крилата ракета типу Х-22. Жодна ракета ППО і близько не могла б заподіяти й половини таких руйнувань”, — написав він.

Читайте також: Комунальники починають підраховувати збитки для подальшої допомоги постраждалим