Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Медзаклади Дніпра отримали нові ліфти

Нові ліфти отримали медзаклади Дніпра. Сучасні підйомники встановили у першому пологовому будинку в центрі міста та амбулаторії загальної практики сімейної медицини №3. Перевірити якість проведених робіт та привітати керівників закладів особисто завітав міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Ліфт розрахований на 630 кілограмів, на 8 людей. Правила користування є, втім, вони дуже прості. Ми натискаємо кнопку «1» і ми закриваємо двері. І все. Він автоматичний, більше нічого не треба».

Генеральний директор центру первинної медико-санітарної допомоги №2, Ольга Радченко, у медицині більше сорока років. З 2018-го лікарка керує другим центром первинної медико-санітарної допомоги. Розповідає, після реформи колишня жіноча консультація першого пологового будинку на Воскресенській перетворилася на амбулаторію загальної практики-сімейної медицини.

Ольга Радченко, генеральна директорка центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровської міськради: «Ліфта не було взагалі. Тут була просто ліфтова шахта. Дякуючи керівництву нашого департаменту і міста, ми звернулися з проханням. До нас і мешканці самі зверталися з проханням: як підійматися на другий поверх, на третій поверх. Вже в 19-му році ми зробили проект. Нам виділили кошти в 21 році – мільойн двісті».

Вже у жовтні ліфт запустили.

Вікторія Кривонос, медична директорка центру первинної медико-санітарної допомоги №2 Дніпровської міськради: «Зручніше стало усім. І пацієнтам, і співробітникам. Цей ліфт дозволяє перш за все почувати себе комфортно, виконувати більш об’ємні роботи. Пацієнти сюди звертаються різні. В тому числі і з обмеженими можливостями».

Тепер пацієнти, серед яких багато й молодих батьків з візочками, без проблем можуть дістатися до кабінетів спеціалістів. Зручніше стало й соціальним працівникам. Тетяна Марченко до амбулаторії завітала по роботі.

Тетяна Марченко, соціальна працівниця: «Сьогодні прийшла медвисновок зробити для своїх підопічних, подовження на наступний рік. Ліфт – це дуже добре! Дуже-дуже-дуже добре! Дякую».

Абсолютно новий підйомник встановили і в приміщенні пологового будинку №1.

Олена Щербакова, генеральна директорка пологового будинку №1 Дніпровської міськради: «Сьогодні у нас свято в пологовому стаціонарі. Ми отримали такий дуже довгоочікуваний, такий дуже потрібний нам подарунок». 

Попередник сучасного ліфта пропрацював тут більше півстоліття. З моменту, коли вперше був запущений у 1967-му році.

Олена Щербакова, генеральна директорка пологового будинку №1 Дніпровської міськради: «І на сьогодні ми маємо сучасний, такий модерновий, дуже-дуже красивий, дуже безшумний ліфт. Бо той дуже тарахтів і заважав деяким нашим матусям відпочивати. Особисто хочу виразити подяку нашому міському голові Борису Альбертовичу Філатову».

У пологовому будинку оновлений ліфт запрацював завдяки програмі «Здоров’я населення міста Дніпра». Борис Філатов каже, в момент коли він став міським головою, проблеми з підйомниками у мільйоннику були системними та формувалися десятиліттями.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Проблема массового вандализма. Крали и кабеля, выжигали клеммы. Это был какой-то кошмар. Для понимания: в Шевченковском районе, в Бабушкинском в жилом фонде не работало 50% лифтов во многоэтажных домах. Мы все прекрасно понимаем, что это было за издевательство над людьми, особенно людьми пожилыми. Над людьми с маленькими детьми, беременными. Над людими с проблемами здоровья, с инвалидностью. Тогда я сказал, что мы эту проблему решим. И в принципе мы ее решили на 99,9%».

Схожу ситуацію переживали й медзаклади. Проте тепер модернізація проводиться регулярно.

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Если мы говорим сегодня о базовых вещах, мы говорим о том, как мы дальше развиваем так называемый «Єдиний медичний простір», то я могу сказать, что к концу 2022-го года мы полностью отреконструируем, полностью заменим, полностью приведем в порядок все лифты во всех лечебных учреждениях, которые являются собственностью городского совета».

Міський голова запевняє: кошти вже закладені в бюджеті. Проект точно реалізують. Адже ліфти у медзакладах є невід’ємною складовою концепції єдиного медичного простору.