Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Масштабний ремонт: у Дніпрі оновлюють найдовший будинок 

Великий ремонт. Не дивлячись на повномасштабну війну, що триває, у Дніпрі не припиняють оновлювати багатоквартирні будинки. Серед них і найдовший у Дніпрі по проспекту Героїв. Славнозвісна «китайська стіна» впродовж наступних двох місяців буде мати нову каналізацію, електромережі та багато іншого. Роботи виконують за зверненнями мешканців, усуваючи аварійність низки комунікацій. 

Будинок по проспекту Героїв,12 — найдовший в Дніпрі. «Китайська стіна», як його називають, має єдину адресу та аж 36 під’їздів. Наразі, усуваючи аварійність, тут повністю замінюють комунікації.

«Дивіться, це у нас нові пластикові труби. Це труби центрального опалення, які не замінювалися з моменту побудови самого будинку. Вони далі підключаться в стояки».

Окрім опалення, мешканці отримають сучасну каналізацію та труби холодної води.

Сергій Господінов, бригадир ремонтної бригади: «Для заміни комунікацій ми використовуємо поліпропіленові труби діаметром 63 мм замість старих залізних труб. Вони не так схильні до зовнішніх впливів, вони не піддаються ерозії, не іржавіють, не засмічуються, як старі металеві».

Труби утеплюють, а використання сучасних технологій дозволяє не турбуватися про систему під час експлуатації.

«Також встановлюємо запірну арматуру на крила для того, щоб була можливість відсікати одне крило і при цьому не зупиняти роботу двох під’їздів».

У будинку розпочали ремонти всіх під’їздів. Мешканці отримають також і нові електромережі.

Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР: «Буде все замінено. Будуть нові стояки, буде нове освітлення. Тут ще буде багато інших видів робіт, починаючи від благоустрою, закінчуючи покрівлями і швами».

При цьому мешканці «китайської стіни» беруть активну участь в обговоренні концепції ремонту.

Владислав Грицай, директор департаменту житлового господарства ДМР: «У них ще багато всіляких ідей — як ще покращити, як ще більше щось зробити. Ну, спілкуємося, знаходимо якісь спільні компроміси в цьому питання. Розповідаємо, що ми можемо зробити при виконанні ремонту цього будинку».

Усі роботи планують завершити вже за декілька місяців.

Читайте також: Для дітей загиблих героїв у Дніпрі провели екотолоку на каяках