Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Масове вбивство на заводі у Дніпрі: подробиці

Сьогодні вранці на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі сталося масове вбивство. Солдат Нацгвардії, після того, як отримав зброю, застрелив караульних і втік з місця події. У місті оголосили план «Сирена», йомвірного вбивцю подали у розшук і через п’ять годин затримали! За що хлопець вбив своїх співслужбовців, що на нього чекає та у якому стані поранені? 

Вночі на території дніпровського “Південмашу” пролунали постріли — на місці загинули п’ятеро військовослужбовців, ще п’ятьох — поранено. Поліція встановила: стріляв Артемій Рябчук з Одещини 2001-го року народження.

У місті було введено поліцейську операцію «Сирена». По тривозі піднятий особовий склад підрозділів Національної поліції та Національної гвардії.  Мотиви скоєного злочину поки невідомі.

Після скоєного вбивця намагався втікти попутками, але потрапив у камеру реєстраторів. Зранку вся територія Південного машинобудівного заводу — в оточенні поліції. На територію нікого не пускають. Подія отримала масовий резонанс за лічені хвилини.

Насамперед перед слідством стоятиме питання: що послужило мотивом для того, щоб скоїти такий жахливий злочин? Вивчатиметься питання, чи не піддавався військовослужбовець психологічному тиску в колективі. А також те, як він пройшов медичну комісію, за висновками якої йому надали право доступу до бойової зброї. У будь-якому разі, за масове вбивство він нестиме найжорстокіше покарання.

Поранених доправили в обласну клінічну лікарню імені Мечникова. Стан 22-річної пораненої дівчини, однієї з жертв розстрілу, зараз критичний! 

Через п’ять годин після скоєного стало відомо: Артемія Рябчука затримали у Підгородному – майже за 20 кілометрів від місця скоєного вбивства. В ГБР заявили: хлопець здався добровільно.

На відео видно, що стрілець добивав поранених пострілами в голову. У той же час відкриті джерела повідомляють, що вбивця не страждав психічними розладами. На нього чекає психіатрична експертиза, і як заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, найсуворіше покаранння за масове вбивство.