Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Маріуполь: блокада, евакуація та ситуація на сьогодні

З перших днів війни Маріуполь героїчно обороняється. Звірства, які вчиняє армія ворога, бачить увесь світ. Багато жителів з міста евакуюються до Запоріжжя. Яка ситуація в Маріуполі зараз – у сюжеті.

Маріуполь з першого дня війни – в блокаді. Колони транспорту, яким евакуюють людей у Запоріжжя, окупант блокує. На дорозі утворюються великі затори.

Але навіть крізь обстріли та затори в місто намагаються прорватись гумконвої, а евакуаційні колони вивозять людей. Натомість для тих, хто все ще у Маріуполі, ворожа армія почала так званий “перепис населення”. Окупанти ходять по квартирах людей, які лишилися, та шукають серед них «нацистів». Також надходили повідомлення про насильницьке вивезення персоналу та пацієнтів першої міської лікарні.

“В західній частині Маріуполя, яка знаходиться зараз під контролем окупантів, почалися зачистки. Як повідомляють місцеві мешканці, росияни почали ходити по квартирах будинків, що вціліли, проводять перепис населення”.

Злочини, які коїть росія по відношенню до Маріуполя, бачить весь світ. Так Франція, разом з Грецією та Туреччиною, планують провести гуманітарну операцію з евакуації маріупольців, які лишилися. Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон на пресконференції.

Еммануель Макрон, президент Франції: “Ми збираємося розпочати гуманітарну операцію з Грецією та Туреччиною з евакуації всіх тих, хто хоче покинути Маріуполь. Ми організуємо все у найкращих можливих умовах”.

Маріуполь героїчно тримається. На його прикладі можна побачити незламність всього українського народу. В місті під безперервними обстрілами та авіаударами і досі лишаються близько 170 тисяч маріупольців.

https://www.youtube.com/watch?v=wGaGDG5uYaY