Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Майстриння з Дніпра створила ляльку-мотанку «Берегиня Дніпра»

Українська мотанка — це ошатно вдягнена та оригінально прикрашена лялька. У кожній українській родині вона виконувала роль оберега, була символом жіночності та мудрості. Ольга Кузнецова, майстриня з Дніпра, від початку повномасштабної війни встала до лав волонтерів, а коли ворог завдав ракетного удару по рідному місту — зробила мотанку «Берегиня Дніпра». 

Мотанки Ольги Кузнецової зараз роз’їхались по різним країнам Європи. Її вироби зображені на поштових марках до Різдва. З початку повномасштабного вторгнення Ольга Миколаївна стоїть на волонтерському фронті.

Ольга Кузнецова, вчителька трудового навчання і технологій: «Я дуже багато в’язала шкарпеток, це був лютий, це було холодно. Хлопчикам ми відправляли на передову шкарпетки та капці. Важко було, тому що дуже багато плела. Я не розуміла, чому в мене пухнуть пальці. До цього я ніколи стільки не плела гачком».

Після трагедії 14 січня на Перемозі Ольга побачила весь біль та страждання дніпрян. І зробила «Берегиню Дніпра».

Ольга Кузнецова, вчителька трудового навчання і технологій: «Я вирішила, що повинна бути мотанка, яка збереже наше місто, і нікому більше не дозволить сюди направляти свої ракети».

Після початку повномасштабної війни Ольга долучилась до багатьох волонтерських заходів, щоб збирати кошти для захисників разом з колегами.

Ірина Бойко, консультантка Центру професійного розвитку «Освітня траєкторія»: «В минулому році ми виконували напередодні Дня Незалежності ось такі невеличкі роботи – це в нас оберегові роботи, це такий янгол з вишивкою. Ми робили їх для наших військових-вчителів і потім віддавали директорам шкіл, які передавали їх вже на фронт. І Ольга Миколаївна вела в нас таку майстерню».

Незабаром в Україні випустять партію поштових марок із зображенням «Берегині Дніпра».

Читайте також: Волонтери Дніпропетровщини можуть позмагатися за звання кращих доброчинців року