Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Майно російських олігархів заарештовують по всьому світу

Росія стала абсолютним лідером за кількістю накладених санкцій, які не оминули й найбагатших людей з-за «паребрика». Вілли, яхти та навіть картини російських олігархів потрапляють під арешти в Європі.

Злочини, які вчиняє росія проти цілого людства – ніщо, у порівнянні з санкціями. Однак примітно, що в усьому цивілізованому світі почали переслідувати російських олігархів.

В країнах Європи продовжуються арешти майна росіян, які потрапили під санкції. Один із таких прецедентів – найбільша парусна яхта в світі, вартістю більше пів мільярда доларів, яка належить Андрію Мельниченку. Про це повідомляють в італійських ЗМІ.

“Човен «Sy A», вартістю близько 530 мільйонів євро, який належить російському олігарху Андрію Ігоровичу Мельниченку, заморозила фінансова поліція в межах заходів, вжитих проти російських магнатів, включених до “чорного списку” Європейського Союзу. Човен перебував на зберіганні в порту Трієста. 143 метри в довжину і 25 метрів завширшки, «Sy A» – є найбільшою вітрильною яхтою в світі”.

Слідом за цим російським кораблем пішла і яхта Олексія Мордашова, її також арештували в Італії. Про це у своєму Твіттері зазначив радник прем’єр-міністра Італії Фердинандо Джульяно.

Фердинандо Джульяно, радник прем’єр-міністра Італії: “Поліція Італії щойно вилучила “Lady M” – яхту вартістю 65 мільйонів євро, що належить Олексію Олександровичу Мордашову, розташовану в Імперії (Лігурія) – відповідно до нещодавніх санкцій ЄС”.

Осторонь не залишили й великого “зомбатора” мільйонів росіян – Соловйова. Дві вілли на озері Комо, на які він довго старався напропагувати – тепер також під арештом. На колись приватні території Соловйова тепер може потрапити будь-хто, але не сам Володя.

Забрали 143 твори мистецтва та гелікоптер у «архітектора путіна». Ланфранко Чірілло спроектував російському диктатору палац в Геленджику. Обшукали усі чотири вілли цього нешановного пана.

Георгій Албуров, член відділу розслідувань команди Навального: “В архітектора Путіна, Ланфранко Чирілло, пройшли обшуки на його чотирьох віллах в Італії. Його підозрюють у несплаті податків. Вилучено вертоліт за 2 мільйони євро, картини Пікассо, Сезанна, Кандинського, Шагала та інших”.

Путін, мабуть, платив йому із фондів Ермітажу.

До числа «щасливців» можна додати й Ігоря Сечина з його 85-метровою яхтою. Amore Vero арештували в Іспанії.

І це не всі приємні приклади. Під деолігархізацію потрапили сотні громадян рф. Для росії – це тільки початок кінця.