Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Магія, як ліки: з Харкова до Дніпра переїхав фокусник, який тепер волонтерить у шпиталях

Він обожнює дивувати та постійно вдосконалює своє мистецтво. Фокусник Дмитро Мосін переїхав до Дніпра з Харкова та продовжив виступати перед людьми. Тепер його пріоритет – волонтерська діяльність. Дніпро ТV продовжує цикл сюжетів про українців, які через російську агресію втратили житло і роботу, але знайшли себе у нашому місті. Історія вісімнадцята: «Секрет фокусника».

Харків’янин Дмитро Мосін більше 20 років виступає з ілюзійними шоу. Він володар нагороди «Мерлін» у жанрi театральної магiї. У березні переїхав до Дніпра. Розпочати все з нуля допомогли друзі.

Дмитро Мосін, фокусник-ілюзіоніст, переселенець: «Головне – це не реквізит, головне – знання. Я покопався-покопався і накопав 45 хвилин».

Окрім комерційної діяльності, Дмитро часто виступає в межах волонтерських проєктів.

Андрій Горбонос, імпресаріо: «Найважливіша ціль – це виступ перед пораненими воїнами у шпиталях, ближче до територій, де ведуться бойові дії. І ми вже маємо досвід виступів у звільнених містах. Виступаємо у дитячих центрах».

Фокусник говорить, вважає за честь виступати перед військовими. Їм подобається розгадувати секрети фокусів.

Дмитро Мосін, фокусник-ілюзіоніст, переселенець: «На цей момент вони не чують вибухи, вони не нервують, стрес відходить. Вони просто оздоровлюються в той момент ментально».

Дмитро репетирує у приміщенні Телетеатру. Попереду виступи в шелтерах для переселенців та в закладах для літніх людей.

Дмитро Мосін, фокусник-ілюзіоніст, переселенець: «Я повинен це робити, я не можу інакше. Монет не було взагалі, тому це зветься ілюзія. Ось так!»