Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Мафія» в Університеті третього віку

Слідом за лото, турнір з настільних ігор для пенсіонерів у Дніпрі поповнився «Мафією». В цю гру слухачі Університету третього віку грали вперше, але дуже швидко адаптувалися та вжилися у ролі. Пенсіонери виявилися дуже азартними гравцями та залюбки полювали на бандитів. У настільні ігри студенти Університету третього віку грають щотижня і вони постійно змінюються.

«Моя роль була красуня, ходила по будиночках і все», – розповідає студентка Університету третього віку Любов Асаєва.

Пенсіонери перевтілилися у мафіозі, мирних мешканців, лікаря, шерифа та красуню. Усі грали вперше – але в ролі вжилися відразу і на сто відсотків. Гра «Мафія» розвиває пам’ять, емпатію, інтуїцію та критичне мислення. А ще – це просто весело.

«Я була лікарем і вночі намагалася лікувати людей. Але мафія мене напевно вичислила і убрала з арени», – ділиться студентка Університету третього віку Раїса Курінна.

«Я була мафією і, напевно, мені просто пощастило, тому що нас було троє людей мафії, дві людини вибули швидко, а я одна потім усіх убивала», – каже Тетяна Біла.

Університет третього віку – це соціальний проект міського голови Бориса Філатова. Студентом проекту може стати кожен пенсіонер у Дніпрі, участь безкоштовна. В настільні ігри пенсіонери грають щотижня і вони постійно змінюються.

«Мені дуже приємно, що мене теж підозрювали, я теж хотіла бути мафією», – розповіла Маргарита Гусарова, студентка Університету третього віку.

Читайте також: Незвичний персонал: в одному з ресторанів Дніпра живуть і «працюють» карликові свинки