Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Литовські вболівальники освистали сербських баскетболістів, які відмовились тримати банер на підтримку України

3 квітня  перед матчем Євроліги  спортсмени вийшли з плакатом на підтримку України із закликом “Зупинити війну”. Гра проходила у литовському місті Каунас. Однак сербські баскетболісти з команди «Црвени Звєзди» відмовились тримати банер.

За відмову підтримати українців литовські вболівальники освистали сербів та згадували про Україну протягом усієї гри. Про це написав сайт Basketnews.com.

Головний тренер «Црвени Звєзди» Деян Радонич на питання, чому його гравці не підтримали акцію заявив, що це питання не до нього.

«Я дуже сподіваюся, що скоро настане мир. Ось і все», – сказав головний тренер сербів про війну в Україні.

Проте, головний тренер литовської команди «Жальгіріса» Юре Здовц припустив, що це, можливо, була вказівка зверху.

«Це не мені коментувати. Це все-таки спорт. У кожного своя думка. Але я вважаю, що це не їхня особиста думка (тренерів чи гравців – ред.). Вона йде зверху, що потрібно робити. Хочу сказати, що ці провокації допомогли нам у першому таймі, але в другому таймі вони отримали додаткову мотивацію», – сказав Здовц.

Литовський «Жальгіріс» переміг сербську «Црвену Звєзду» з рахунком 103:98.

Нагадаємо, що 3 квітня на виборах президента й дострокових виборах парламенту в Сербії переміг діючий голова держави Олександр Вучич та його Сербська прогресивна партія. Вучич відомий тим, що має проросійські погляди.

Читайте також: «Недобраття»: справжня історія стосунків росії та України, знищення української мови та незалежності