Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лівобережна станція аерації: черговий по місту проінспектував роботу

Черговий по місту проінспектував роботу Лівобережної станції аерації — одну з трьох каналізаційних очисних станцій у місті. Вона збирає та очищує сточні води з лівобережної частини міста.

Вода, що сюди надходить, проходить декілька етапів очищення — від механічного до біологічного з подальшим знезараженням. Тільки після проходження всіх цих етапів вона повертається у річку Самара. Проєктна продуктивність цієї станції — 160 тис. кубометрів на добу, але працює вона лише на 40-60% (тобто 50-90 тис. куб.), це залежить від деяких чинників, таких як погодні умови в різні пори року, наскільки працює промисловість. Ця станція, забезпечена двома незалежними вводами електропостачання. Її робота може продовжуватися за допомогою альтернативного живлення, тобто на 3-х генераторах потужністю 388, 260 та 364 кВт.

“Станція приймає стічні води з лівобережної частини міста, у склад яких входять як побутові, так і промислові. Процес очищення складається з декількох етапів: механічна, біологічна обробки, застосування реагентів та знезаражування. Контроль якості питної та очищенної води здійснюється лабораторією, яка кожного дня вибирає проби з основними показниками. На випадок позаштатної ситуації, пов’язаної з відключенням електропостачання, на станції встановлені генератори, які забезпечать роботу станції, непорушивиши технологічного процесу”, – підсумувала начальниця очисних споруд Монталіон Наталія.

Читайте також: У Кривому Розі у пожежі загинула жінка