Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Люди – ляльки, а життя – «Божественна комедія». Друга вистава фестивалю «ДніпроПаппетФест»

ДніпроПаппетФест набирає обертів. Львівський академічний  театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» на чолі з режисером Олексієм Кравчуком до Дніпра привезли свою виставу. Епос італійця Данте Аліг’єрі заграв новими фарбами. Дитинство, юність, зрілість, а потім старість та смерть показують ляльки. У головних ролях: він, вона та кіт.

«Це є вона, ще є він. І за кілька хвилин вона, під час вистави на очах глядача, перетворюється на маленьку дівчинку, він – на маленького хлопчика. І є такий персонаж як кіт, який присутній у більшості будинків і є свідком усіх стосунків. Це такий ніби свідок на межі двох світів», – каже художниця Львівського академічного театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» Ельвіра Босович.

Львів’яни підготували ще й незвичний супровід гри акторів та ляльок. Увесь сюжет був проспіваний народними піснями та романсами. Режисер каже, найголовніше було, аби виставу зрозуміли як дорослі, так і діти. Адже в ній постають побутові сцени, де буває різне, як і в житті.

«На себе треба трішки дивитись з гумором, трішки з добротою  і, безумовно, ми – дуже комедійні персонажі. Ми щось відстоюємо і так далі, і тому подібне. Але, насправді, життя – така коротка річ, що вона потребує любові та усмішки. Тому комедія – завжди Божественна», розповідає художній керівник Львівського академічного театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» Олексій Кравчук.

«Божественна комедія» – це вже друга вистава в рамках IV Міжнародного фестивалю «ДніпроПаппетФест».

«Коли ми підбирали вистави на цей фестиваль, ми розуміли, що не можна перевантажувати глядача. Якщо відкривала фестиваль вистава «Гамлет» –  треба було замислюватися, треба було відчувати такий душевний дискомфорт. То зараз ми трішечки розвантажуємо наших глядачів і привезли виставу саме про кохання», – зазначає директор фестивалю Валентин Фетісов.

Яка вистава буде наступною – організатори відкрили таємницю. 19 січня прийме естафету Полтавський ляльковий театр з виставою «Різдвяна ніч».