Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Любов та секс у віртуальному світі: до чого прагнуть Facebook та Microsoft

Найгучніша новина зі сфери IT цієї осені – перейменування Facebook у Meta. За словами власника компанії Марка Цукерберга, це початок створення метавсесвіту. Що це і як це вплине на звичне використання соцмереж, говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро TV.

Слідом за компанією Meta, про роботу над світом віртуальної реальності повідомила компанія Microsoft. Нову технологію планують запустити в тестовому режимі у першій половині 2022 року. Користувачі зможуть долучитися до стандартної зустрічі зі своїм аватаром, а організації будуть мати можливість створювати власні простори у метавсесвіті.

Як розповів IT-підприємець Сергій Костюшкін, метавсесвіт – це фантастичний образ. «Краще за все що таке метавсесвіт може проілюструвати фільм «Першому гравцю приготуватись». Сюжет цього фільму – це саме те, до чого компанія Facebook та інші точно будуть рухатися», – каже Сергій Костюшкін.

Через ковід і те, що багато людей вже другий рік поспіль сидять вдома та працюють, немає можливості проводить офлайн зустрічі та конференції. Метавсесвіт зможе вирішити ці проблеми. «Тому компанії відчувають у створенні віртуального світу великий потенціал. Молоді компанії, стартапи вже створюють додатки до цього всесвіту», – розповів IT-підприємець.

Ніхто не хоче втратити можливості заробити, якщо є попит на створення віртуального світу. «Facebook хоче перетворитися із компанії, яка поширює новини, яка дозволяє людям спілкуватися, перейти в формат, де люди спілкуються в форматі 3D”, – розповів Сергій Костюшкін.