Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ліки за е-рецептом: що потрібно знати

Ліки тільки за рецептом. З 1 квітня деякі препарати можна буде купити в аптеці не лише за паперовим, а й за електронним рецептом. В Україні близько 60 відсотків усіх зареєстрованих ліків є рецептурними. До переліку таких препаратів відносяться антибіотики, антидепресанти та релаксанти, стероїдні та протисудомні засоби, деякі гормональні препарати, зокрема, і протизаплідні. Як отримати електронний рецепт?

Дніпрянка Олена 21 рік приймає щодня один і той самий препарат. Жінка каже, коли ці ліки додали до списку рецептурних, її життя не ускладнилось.

Олена Сотник, дніпрянка: «Через сайт «Лікарі 24» записалась до лікаря в п’ятницю. Прийшла, зайшла, лікар мене оглянув, поговорили з приводу призначень. Вирішили, що треба пити, і лікар виписав мені. Декілька хвилин і все».

Щоб отримати електронний рецепт, необхідно звернутися до сімейного лікаря. Він сформує електронне призначення, вказавши ліки, дозування, тривалість курсу та інструкції з прийому.

Лариса, сімейна лікарка: «Основна маса ліків в нас є рецептурними. В нас є електронна система, де чітко зазначено, чи це є рецептурними ліками, а які не є рецептурними. Здебільшого жарознижуючі залишилися без рецепту — парацетамол, це каплі для носа. Тобто вони у загальному доступі в аптеках є».

Міфи щодо рецептурних ліків, що нещодавно ширились інтернетом, ми розвіємо у наступних випусках ДніпроNEWS.

Читайте також: У Дніпрі готуються до цьогорічного освітнього фестивалю «Dnipro education city»