Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ліквідація стихійного сміттєзвалища та проби води у річці

Стихійне сміттєзвалище і проби води. На вулиці Луговська АНД району ліквідували несанкціоноване сміттєзвалище за заявками мешканців. А на вулиці Чорноморській взяли проби води зі стоків до річки Самари. Якими були результати лабораторного дослідження відібраних проб?

У Дніпрі продовжують ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. На одне з них поскаржились мешканці Луговської. 

«Прибрати , бо сморід, адже, звісно, сміття починає гнити, і відповідно наявність щурів, мишей. Ми з вами мали змогу спостерігати, як почалося прибирання сміттєзвалища та одразу в нас почали бігти щури звідти, а буквально в 20 метрах вже знаходяться приватні будинки». – каже Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР

Об’єм сміття  – приблизно 110 куб. м.

На локації працював фронтальний навантажувач та два самоскиди. У Дніпрі з початку травня  вже ліквідували 41 стихійне сміттєзвалище.

Проби води відібрали зі стоків води до річки Самари на вулиці Чорноморській. На місці зробили експрес-тест.

 «Проби були перевірені за допомогою спектрофотометра, який дозволяє на місці перевірити якість води». – зазначає Тетяна Левачова, начальниця відділу екологічного контролю департаменту екологічної політики ДМР

Було зафіксовано перевищення показників кальцію, все інше – в нормі. Для більш детального аналізу проби доправили до лабораторії Політехніки. 

«В нас є як раз дві різні проби, тому будемо на різні елементи перевіряти. Це нітрати, нітрити, загальна жорсткість, пш, кислотність води і деякі інші елементи». – каже Павло Ломазов, аспірант.

 «У випадку фіксування перевищення в лабораторних умовах вмісту забруднюючих речовин у воді, відповідно департаментом в межах повноважень буде доправлено листи до органів щодо вжиття заходів контролю». – наголосив Ярослав Крисько.

За результатами лабораторного дослідження відібраних проб – мінералізація виявилася вище норми, але не критично. Інші показники – в нормі. 

Читайте також: У Дніпрі провели лабораторні дослідження води: які результати