Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарні приймають людей у Дніпрі попри воєнний стан

Статистика хворих на короновірус в Україні зменшилась, а скарги на біль у серці та нестабільний тиск – почастішали. Про це повідомили лікарі в Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги №4. Воєнний стан та комендантська година зменшили кількість пацієнтів в лікарнях. Та куди все ж таки звертатися за медичною допомогою? 

Декілька пацієнтів на день. Коридори Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 спустіли. Та лікарі працюють у штатному режимі.

Андрій Подольний, генеральний директор Центру первинної медико-санітарної допомоги №4: “Наразі кількість хворих зменшилась, приблизно зменшилась, тому що люди знаходяться вдома. Але лікарі надають усю допомогу, виписують доступні ліки, рецепти пільговим хворим. Тому працюємо в звичайному режимі. Якщо складна ситуація, у нас на першому поверсі створений медичній пункт у кожній амбулаторій, де може бути надана допомога пораненим з подальшим скеруванням до міських лікарень”.

У часи воєнного стану хвороби, на жаль, не відступають. Люди звертаються до сімейних лікарів, та тепер частіше зі специфічними скаргами, говорить Олена:

“Повышение давления, люди переживают, конечно, жалуются на боль в сердце”.

Від початку війни багато людей звертаються саме в онлайн режимі. І кожен отримує допомогу або консультацію.

Олена Парлагашвілі, сімейна лікарка: “По ситуации. Все в зависимости от того, если ситуация компенсированная, мы можем проконсультировать в телефонном режиме, порекомендовать необходимый план лечения. Если же, конечно, какие-то тревожные симптомы, то необходимо прийти на осмотр, на обследования. Рекомендуем звонить семейному врачу, потому что положение сейчас такое”.

У центрі первинної меддопомоги також повністю облаштоване бомбосховище. Генеральний директор закладу, Андрій Подольний, запевняє: у підвалі є все необхідне.

“Наразі є стільці, є кушетки, якщо людині потрібно полежати або відійти. Також створено додатковий резерв харчування, є сухпайок, хліб, печиво та консерви”.

Тож, якщо вас турбує стан свого організму, не зволікайте, звертайтесь до лікаря.
Також на сайті центра медико-санітарної допомоги розміщені адреса та номери телефонів лікарів, які працюють цілодобово.

Медики не приплинили допомагати цивільному населенню.