Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарні Дніпропетровщини приймають дітей, постраждалих від російської агресії

На Дніпропетровщині продовжують лікувати дітей, постраждалих внаслідок ворожої агресії. Вже 76 поранених неповнолітніх прийняли медзаклади регіону за три останні місяці. Нині рятують трирічного Дениса з-під Ізюму. Хлопчик дістав осколкові поранення майже тиждень тому.

 Трирічний Денис у лікарні показує свою поранену ручку, з неї витягли кілька уламків. Його невеличке село на Харківщині потрапило під обстріл. Тато загинув на місці, а мама та двоє братиків з сестрою дивом вціліли.

Поліна, переселенка з Харківщини: “С утра чуть “побахкали”, потом все успокоилось. Самое мощное началось после обеда, в час дня. На огород к нам прилетело 3 мины, потом недалеко от сарая прилетело, недалеко от собаки, собаку убило. Мы пробежали в укрытие до соседа. В этот момент бежала свекровь с сыном Денисом, который сейчас в реанимации находится, и возле них легла мина и разорвался”.

Маленького Дениса вже прооперували. Після його одужання родина планує виїхати до родичів у сусідню область.

Поліна, переселенка з Харківщини: “Операція пройшла успішно, я дуже нервувала. Зараз він добре себе почуває, їсть, сідає з моєю допомогою, грає та спілкується”.

Всього із гарячих точок до Дніпропетровщини привезли 76 неповнолітніх. Майже у кожного з них осколкові поранення і складні переломи.

Наталя Шмалько, начальниця відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації: “Як діти надходять, то можна і прослідкувати усю географію та динаміку бойових дій. Це діти зі сходу нашої країни. Були діти з Херсонського напрямку, але більша частка дітей – це з Луганської та Донецької області”. 

Зараз у лікарнях області залишається 8 дітей, 2 з них – у важкому стані. Багатьох дітей відправили для подальшої реабілітації за кордон.