Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарні Дніпра забезпечені системами безперебійного інтернету і генераторами

Медичні заклади Дніпра ще влітку готуються до осінньо-зимового сезону під час воєнного стану. Зокрема, встановлюють потужні генератори та піклуються про безперебійний інтернет. Все для того, щоб пацієнти могли отримувати електронні рецепти і лікарняні. 

Вже другий сезон Дніпро заздалегідь готує медичні заклади до зимового періоду. В амбулаторіях Дніпра встановлюють системи безперебійного інтернету. Ще торік вони були тільки в лікарнях.
Тепер електронні рецепти і направлення можна виписувати за будь-яких надзвичайних ситуацій.

Олена, сімейна лікарка: «У нас був генератор, ми могли без відриву від робочого процесу видавати е-рецепти та лікарняні. Але, на жаль, ми мали проблеми з безперебійним інтернетом – не працювала ця система. На сьогоднішній день ми дуже вдячні, він у нас з’явився і ми можемо гармонійно, комфортно працювати в наших умовах. Усі задоволені – і ми, і пацієнти».

В амбулаторії є генератор для постійної подачі електроенергії. Також у закладі є укриття. Тут для комфортного перебування відвідувачів є питна та технічна вода, аптечка, WiFi роутер.
Працівники запевняють, в разі повітряної тривоги містяни можуть сховатися в укритті в будь-який час доби. Якщо відключиться світло, відділення невідкладної допомоги не зупинить роботу, запевняють в одній з найбільших лікарень міста.
Всього в цьому закладі 7 генераторів. Також встановлено 2 комплекти обладнання для забезпечення резервного зв’язку.

Тетяна Прибиток, начальниця відділу спеціалізованої медичної допомоги ДОЗН ДМР: «Результатами чергування задоволена. На сьогодні ми можемо впевнено сказати, що наші заклади первинного і вторинного рівня готові до будь-яких ситуацій і до ймовірного блекауту».

У медичних закладах Дніпра вже встановлено 152 генератори. Активно працюють над забезпеченням амбулаторій міста безперебійним інтернетом.

Читайте також: Поповнення шкільного автопарку: навчальним закладам регіону передали ще 8 нових автобусів