Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарні Дніпра продовжують рятувати поранених військових

Лікарні Дніпра продовжують працювати у спецрежимі. У місто чи не щоденно везуть поранених. Медики вже навіть перестали фіксувати, з якого напрямку найбільше. Найчастіші травми, з якими прибувають поранені — мінно-вибухові. На день відбувається по кілька ампутацій. Тяжкі бої за визволення українських територій тривають.

У палаті боєць на ім’я Ярослав з особливою любов’ю розповідає про тролейбус. Здоровою рукою демонструє світлину новенького «рогача» і додає: у мирному житті на ньому працював водієм.

Ярослав, військовослужбовець: «Якраз це 2020 рік. Це тільки почали надходити нові тролейбуси до Харкова».

І працюючи саме на тролейбусі, чоловік зустрів свою кохану та зіткнувся з окупантами, коли ті наступали на Харків.

Ярослав, військовослужбовець: «Вони намагалися прориватися. Їхні «Тигри» перші, і я бачив його, цього «Тигра». Я на роботі, а вони там бігають… На той момент я був цивільною людиною».

Військовим Ярослав став у серпні минулого року. За цей час був двічі поранений. Останнє отримав під час штурму Кліщіївки.

Ярослав, військовослужбовець: «Ми почали закріплятися на даних позиціях, почала відпрацьовувати артилерія, виїхали таньчики, зависли ворожі дрони, які коректували по нам вогонь, і почався масований обстріл».

Юрій, лікар: «У пацієнта перелом нижньої третини плеча, наразі в нього транспортна шина».

Транспортна шина тимчасова, додає лікар. На бійця чекає операція. На пошкоджену кінцівку встановлять зовнішню металеву конструкцію для фіксації перелому.

Юрій, лікар: «З таким апаратом можна працювати з ранами, загоювати їх. А тоді, коли кінцівка буде готова, тоді можна замінити цю конструкцію на інші».

Мінно-вибухових поранень десятки. Лікарі-травматологи навчилися їх лікувати. Однак додають, ампутацій стало більше через наступальний характер бойових дій.

Юрій, лікар: «З літа почалося більше ампутованих пацієнтів, їх так само багато. За сьогоднішню ніч 3 чоловіка надійшло».

Медики додають, до останнього борються, аби не допустити ампутацій і зберегти уражену кінцівку. І історія бійця Ярослава саме така. Лікарі вважають, після одужання боєць зможе продовжувати працювати за кермом улюбленого тролейбуса.

Читайте також: Герої в халатах: лікарі Дніпра борються за життя та здоров’я кожного пацієнта, незалежно від обставин