Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарні Дніпра готуються до відключень електроенергії

Дніпро забезпечує. Лікарні міста продовжують готувати до відключень електроенергії. У медзакладах створюють стратегічні запаси медикаментів, води і харчів. Подбали і про генератори. 

«Ось такі баки, які стоять у кожному корпусі нашої лікарні».

Великі запаси технічної та питної води, їжі, медикаментів та гігієнічних засобів. В одній з лікарень Дніпра ретельно готуються на випадок тривалого відключення електроенергії.

Ірина, фахівчиня з технічних питань лікарні: «Ми готові завжди к цим заходам, у нас відпрацьовані вже дії. Паніки немає, всі наші працівники і пацієнти знають, що якщо вимикається світло, в автоматичному режимі запускаються наші дизель-генератори».

В наявності 6 генераторів. Вони мають забезпечити енергоживленням відділення невідкладної медичної допомоги та будівлю лікувального корпусу, два з яких підживлюватимуть хірургічний і терапевтичний корпуси. Загалом у Дніпрі генераторами забезпечили всі лікарні.

Андрій Бабський, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради: «Ми закупили близько 56 генераторів — це 32 в лікувальних закладах, в лікарнях і 24 знаходяться в «первинці». Також з міського бюджету виділено близько 7 млн гривень, і цього достатньо буде, щоб зробити запас палива. Ми заключили відповідні договори з заправними станціями, і це нам дозволить автономно попрацювати 2 тижні».

А ще є стратегічні запаси медзакладу, зазначають у міськраді. Їх у лікарні має вистачити більше ніж на місяць.