Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарні Дніпра готові до загострення ситуації з COVID-19

Чергова по місту Олександра Бодня, заступник директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР, перевірила виконання доручень міського голови Бориса Філатова щодо забезпечення медичних закладів на випадок загострення ситуації з COVID-19.

В одній із лікарень Дніпра є все необхідне: запас ліків, засобів індивідуального захисту та дезінфекційних засобів розрахований на 6 місяців. Є достатній запас кисню, апаратів ШВЛ тощо.

Забезпечено проведення швидкого тесту на COVID-19 у приймальному відділенні. В закладі обладнано ПЛР-лабораторію, де встановлено сучасне обладнання і витратні матеріали для ПЛР-діагностики на коронавірус.

Лікарня має 4 генератори: дизельний, 2 бензинових та портативний. До дизельного генератора підключені будівля 5-поверхового корпусу. При вимкненні електропостачання заклад автоматично перемикається на дизельний генератор, який виробляє їм стале електропостачання. Також генератори забезпечують живлення апаратури відділення інтенсивної терапії (ВІТ), подачу кисню у відділення, аварійне освітлення у відділеннях та сховищі, харчоблоці, роботу холодильного обладнання для зберігання лікарських засобів і крові, харчових продуктів; діагностичних приладів лабораторії, мережі інтернет.

У закладі обладнано «малу операційну» – перев’язувальну на випадок надання медичної допомоги при поєднаних захворюваннях і травмах.

Читайте також: СБУ знешкодила агентів фсб, які готували ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці та розвідували локації військових на Дніпропетровщині.