Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарка закликала учасників проєкту «Золотий вік» та слухачів «Університету третього віку» до вакцинації проти COVID-19

У Дніпрі у форматі zoom-конференції учасникам проєктів «Золотий вік» та «Університет третього віку» нагадали і роз’яснили важливість проведення вакцинації проти COVID-19, зокрема бустерної дози.

За словами виконувачки обов’язків медичного директора дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 2, сімейної лікарки Вікторії Кривонос, саме ця категорія мешканців, яким за 60 років, перебуває у зоні ризику, оскільки в багатьох вже є різні хронічні хвороби (цукровий діабет, гіпертонія, серцево-судинні захворювання тощо).

«Наразі циркулює новий штам коронавірусної інфекції – Омікрон. Тому, щоб захистити себе, усім потрібно вакцинуватися, а людям старшого віку – тим більше, щоб потім не було тяжких наслідків, бо у багатьох вже є хронічні захворювання, які загострюються під час хвороби на COVID-19. Якщо навіть людина і захворіла, то завдяки щепленню, у тому числі і бустерною дозою, значно легше переноситься хвороба, а відтак – можна вберегтися від тяжких наслідків. Тому обов’язково вакцинуємося, щоб бути здоровими», – наголосила Вікторія Кривонос.

Також сімейна лікарка детально розповіла учасникам проєктів «Золотий вік» та «Університет третього віку» про можливості програми “Доступні ліки”: як вона працює, хто має право на безкоштовні ліки або з невеликою доплатою, як їх отримати за електронним рецептом в аптеці (повний алгоритм дій) тощо.

Під час заходу слухачі мали можливість поставити лікарці питання, що їх цікавлять.