Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарка врятувала дитину під час теракту у Дніпрі і стала їй хрещеною матір’ю

Дівчинка, яка дивом вижила після теракту у Дніпрі 14 січня. Її врятувала сусідка, лікарка за фахом. Жінка сама ледве вибралась зі своєї квартири, аби якнайшвидше допомогти постраждалим.
«Все горіло, диму жах скільки. Люди кричали. Боковим зором я побачила, що декілька дорослих на землі лежать. Я дитячий лікар, і я одразу побачила, що неподалік, метрів 20 від нашого під’їзду, лежала дівчинка. Я її впізнала, вона з нашого під’їду, її звуть Мирослава».

Світлана – дитяча лікарка. 14 січня була на вихідному. Після вибуху ледве вибралась з чоловіком з квартири та одразу побігла рятувати людей.

Світлана, лікарка-неонатологиня: «В неї були рвані рани. Там вже не було одягу, вже не було шкіри. Там вже кістки було видно неозброєним оком. Єдине, що було незрозуміло — що було з головою і наскільки там була гематома».

Не гаючи часу, з чоловіком відвезли поранену Мирославу до лікарні на власній машині.
Зараз дівчинка в реанімації, її неодноразово оперували.

Людмила, бабуся Мирослави: «Вона в нас дуже терпляча, дуже відважна, розмовляє, всіх впізнає вже. Потрапила вона сама перша сюди. Я хочу віддати подяку Світлані Юріївні і її чоловіку Сергію Анатолійовичу, які перші її привезли сюди». 

Наразі на Мирославу чекає тривалий курс реабілітації. Світлану сім’я Мирослави тепер називає хрещеною матір’ю дівчинки.