Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарі з Ігрені – учасники квартирних афер у Дніпрі?

Тиждень тому на вулиці Фабрично-Заводській у власній квартирі побили літнього чоловіка. Правоохоронці повідомили: зловмисники тоді представилися медичними працівниками. Кому і навіщо потрібні такі жорстокі методи і які подробиці стали відомими згодом — у наступному сюжеті. 

11-го травня одинокого пенсіонера Сергія Стороженка побили у власній квартирі.  

Сергій Стороженко, постраждалий: “Позвонили в дверь. Я пидходжу, дивлюсь туди. Я не откривав сначала, потом спрашиваю: «Хто такі?» Они: «Санитары». Он раз, сразу набросился на меня и завалил вот тут. Я упал, потом второй подбежал. Тоже два держат меня. Я стал кричать. Они подхватили меня за руки и потащили вот сюда. Тут уже у меня разбито и кровь течет”.

На галас прибіг сусід Сергія — Віталій, інспектор патрульної поліції. Кривдники одразу ж залишили квартиру. Свого вчинку не пояснили.

Віталій Біловол, старший інспектор відділу зав’язків з громадськістю УПП в області: “Я в них спитав: «Що відбувається?» Вони мені сказали, що вони психіатрична бригада з Ігрені. Приїхали по виклику. Почав в них знову ж таки розпитувати, хто викликав, чому викликав. Вони почали вигадувати історії. Ці чоловіки не захотіли чекати поліцію, вони спустилися на ліфті і сіли в швидку допомогу, тут стояв автомобіль швидкої допомоги, і поїхали”.

А отже, кривдники — діюча бригада психіатричної допомоги. Більш того, лікар в її складі дійсно з Ігрені.

Радій Шевченко, директор КП «Обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф» ДОР: “Практично всі лікарі, які працюють на наших психіатричних бригадах, є зовнішніми сумісниками, а за основним місцем роботи, насправді, працюють в обласній психіатричній лікарні. Лікар взагалі працює дуже рідко на півставки, а на ставку працює в обласній психіатричній лікарні”.

Постраждалий вважає, що у такий варварський метод у нього намагалися відібрати житло. Схему вбачає просту — вигадати захворювання, насильно «закрити» на Ігрені і змусити переписати трикімнатну квартиру.  

– Ви сам проживаєте?
– Сам, да, сам.
– Рідних у вас немає?
– Двоюродна сестра живет там, на заході України. А в Дніпрі нікого нет. Я позвонил друзьям. Они говорят: «У тебя нет завещания. Вот они ходят у того, у кого нет завещания, чтоб забрать квартиру. Если б было завещание, они б не пришли”.

Наразі поліція вже затримала зловмистників. Останні явно уникали контактів і навіть ховалися від правоохоронців. Злочинність намірів підтверджують звіти.

Полиция: “До останнього незаконно проникли троє осіб, які спричинили йому тілесні ушкодження та намагалися вивести з квартири. За вказаним злочином були встановлені особи, які представились медпрацівниками. Вказані особи затримані. Передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років.

Наша знімальна група завітала до Ігрені — Дніпропетровської багатопрофільної клінічної лікарні з надання психіатричної допомоги. Свого підлеглого головний лікар Антоновський перед камерами защихає.

Андрій Антоновський, головний лікар «Дніпропетровської багатопрофільної клінічної лікарні з надання психіатричної допомоги» ДОР: “Произошла досадная ошибка. На самом деле этот врач работает достаточно длительно в нашей больнице. По-моему лет 15 уже работает. Прежде никаких нарушений в работе, никаких дисциплинарных нарушений он не допускал. Это достаточно ответственный врач, хорошо справляется со своими функциональными обязанностями”.

З телеграм-каналу «Наблюдатель» дізнаємось: сам головний лікар Антоновський, вірогідно, має стосунок до того, що відбулося.

Телеграм-канал «Наблюдатель»: “Андрій Антоновський відомий схемами щодо позбавлення квартир самотніх громадян. Інформацію про володіння нерухомістю зливають прямо з ЖЕКу, після чого Антоновський надсилає бригаду своїх гінців і пацієнтів оперативно поміщають в психушку. Після цього пацієнт “проходить терапію”, пише заповіт на потрібних людей і незабаром помирає, нібито з природних причин прямо у відділенні на Ігрені”.

Ми зателефонували пану Сергію, постраждалому, щоб дізнатись, чи не продовжуються сторонні намагання позбавити його житла? Натомість чоловік відхрещується від всього, що казав нам напередодні.

Сергій Стороженко, постраждалий: “Нету у меня никаких подозрений. Я с Игренью не связан. Никакого отношения не имею. Не хочу я никаких повторов. Всё”.

Чи не залякують тепер постраждалого пенсіонера і чи причетний головний лікар Антоновський до схеми з позбавлення одиноких людей житла — вирішить слідство.