Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарі врятували чоловіка, якому ворожий снаряд перебив обидві ноги

Федору Івановичу (ім’я змінено) 70 років. З початком війни він опинився на окупованих територіях та залишився у своєму будинку. 

Під час обстрілів чоловік ховався з сусідами у підвалі. В якийсь момент він вирішив піднятися до квартири за теплими речами, і в цей момент до нього прилетіла ворожа міна.

Федір Іванович залишився живий, проте йому перебило дві ноги. Оговтався він вже в підвалі, з перев’язаними ногами, де і провів наступні декілька днів, страждаючи від болю. На допомогу вчасно прийшли волонтери, які під кулями вони вивезли чоловіка з прифронтового міста. 

Лише за 10 днів його у важкому стані доставили у травматологічне відділення 4-ї лікарні Дніпра. Права нога була зламана, ушкоджені обидві кістки. На лівій – рана, серйозний дефект тканин. За довгий час поневірянь та пошуків допомоги шкіра почала відмирати. У ранах залишилися шматки деревини та одягу ще після вибуху.  

За рахунок благодійного фонду для постраждалого придбали металоконструкції та встановили на кістки. Дідусь переніс 2 важкі операції. Близько місяця провів у лікарні, поки не загоїлись всі рани. Почав ходити.

Після нормалізації стану чоловік попросив відвезти його назад додому.

“І Федір Іванович поїхав. Туди, звідки його евакуювали, де він втратив дім. Де не лишилось нічого, окрім частини життя, щасливих спогадів та віри в обов’язкову перемогу! Бо якщо будинок можна зруйнувати – то віру не вдасться нікому”, — підсумовують у департаменті охорони здоров’я.

Читайте також: Сьогодні населення Землі досягло восьми мільярдів: як це вплине на людство