Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лікарі Дніпра повертають до повноцінного життя поранених воїнів

Проводять реабілітацію та протезування. Лікарні Дніпра продовжують працювати у спецрежимі. У місто чи не щодня везуть поранених військових та цивільних. Найпоширеніші травми — мінно-вибухові. Військові, які пережили ампутацію кінцівок, проходять тривалий курс реабілітації.

Стиснув, підняв, опустив – Молодець”.

Денис наново вчиться робити прості речі. Чоловік на фронті дістав важке поранення ноги, кінцівку лікарям довелось ампутувати. 

Денис військовослужбовець розповідає:

“ – Сиділи ми в Харкові в Куп’янське під навесом, відпочивали так сказати і прилетіло. 

– І вас одразу у Дніпро?

– Ні, я був в Києві. Потім сказали що тут реабілітація хороша”.

Зараз воїн проходить реабілітацію в одній з лікарень Дніпра. Медики розповідають, робить великі успіхи.  

Денис приїхав з настороженістю. Мало кого підпускав до себе і не розумів що будуть з ним робити. Тому ми сідали з ним в кімнаті, знайомилися. Розповідали що ми будемо робити. Проговорювали план втручання”, — каже ерготерапевтка Анна.

Фізіотерапевтка Дар’я зазначає:

“Перші результати через декілька днів, коли Денис спочатку розслабився і почав нам трішки довіряти, тому що як вже Аня сказала було не відразу. Ну вже через тиждень ми стали на милиці. Тому що до цього від користувався тільки кріслом-колісним. Був страх користуватися. Зараз він вже вільно ходить. Зараз головна задача підготувати його в соціумм”.

Реабілітацію Денис проходить вже другий місяць. Заняття – щодня з 8 ранку. 

Мені дають подушку. Я на неї стаю, вона трошки давить, воно і має давити. Щоб далі мені краще було. Масажують мені. Бинтом еластичним утягують дуже плотно”, — розповідає військовослужбовець Денис.

Тренувальний протез Денис одягне вже цього тижня.

Читайте також: Освітлення дворів і ремонт доріг: Громрада працює за заявками дніпрян