Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Лідери європейських країн розглянули резолюцію України про вступ до ЄС

Лідери ЄС ухвалили резолюцію щодо євроінтеграції України. Під час екстреного саміту лідери держав схвалили декларацію щодо можливого вступу в політичний союз. Про це повідомляє видання “zaxid.net”.

11 березня Єврорада визнала європейські прагнення та європейський вибір України та рекомендує Єврокомісії без зволікань дати відповідь на заявку про вступ. Також в документі зазначається, що росія два тижні тому “принесла війну в Європу” та нестиме відповідальність за жертви збоку населення України.

«Історична ніч у Версалі. Після п’яти годин гарячих дискусій лідери ЄС сказали “так” українській євроінтеграції. Процес почався. Тепер ми і українці повинні зробити це швидко. Героїчна українська нація заслуговує знати, що їй раді в ЄС», — розповів президент Литви Гітанас Науседа.

28 лютого 2022 року, реалізуючи право України на вибір своєї долі, Президент України подав заявку України на вступ до Європейського Союзу. В резолюції однак немає посилань на статтю 49 Договору ЄС щодо процедури приєднання та жодних згадок про пришвидшену процедуру вступу України в ЄС.