Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Киянин створив «Капсулу життя», яка може зберегти життя під час ракетних атак

Укриття у квартирі. Український винахідник створив сталеву конструкцію, яка здатна врятувати людей під час обстрілів. У капсулі не буде мобільного зв’язку, проте вона оснащена аварійними люками з трьох сторін.

Інженер-конструктор і розробник Сергій Захарін створив міні-укриття, яке можна розмістити у квартирі. «Капсула життя» може витримувати 99% уламків та дрібних осколків до 5 міліметрів, проте не захистить від прямого влучання.

“Це звичайна сталь, але трохи незвичайна конструкція. Сама по собі вона витримала такі навантаження”.

За словами чоловіка, споруда вже пройшла краш-тест. Це було падіння плити вагою 1100 кілограмів з висоти дев’ятиповерхівки.

У «капсулах» можуть розміститися від трьох до шести людей.

“Це розбірна конструкція. Це дитячий металевий конструктор. Вага капсули життя на три особи 750 кг. Вага найбільшої деталі це 45 кг. Її розмір ширина метр довжина два метри і висота два метри. Перекриття в квартирах розраховане від 800 кг до 1200 кг на кв.м. Капсула важить 750 кг і має 2 кв.м. Тобто навантаження на плиту близько 400кг. Це в нормі, все в допусках”. 

Вартує така споруда від 70 до 100 тисяч гривень. Все залежить від розмірів. За словами Сергія, за кордоном оцінили розробку і в нього вже є потенційні покупці.

Дніпряни також не проти встановити укриття вдома, аби тільки не така висока ціна.

Читайте також: Для безпеки та комфорту пасажирів: у Дніпрі ремонтують вагони метро