Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Квіти чи донат на ЗСУ: дніпряни про 8 березня під час війни

Українки втретє святкують 8 березня в умовах воєнного стану. Ще напередодні зріс попит на тюльпани. Чи є ажіотаж на квіткових ринках Дніпра, які ціни та хто готовий відмовитись від букету, аби підтримати захисників?

8 березня, чоловіки за традицією вітають жінок. З самого ранку у Дніпрі видно скупчення людей та черги біля продавців квітів. Ще напередодні свята весняні букети подорожчали. Але бажаючих порадувати своїх рідних та колег чимало.

Проте є й ті, хто проходить повз продавців квітів.

Тюльпани можна купити від 55 гривень за штуку, мімозу – від 50 за гілочку, ціна на троянду – від 80. За великий букет треба віддати більше 1500 гривень. В той же час волонтери скаржаться, що українці стали набагато менше донатити на ЗСУ. Що обирають дніпряни – квіти чи підтримку захисників

Олена Антонюк волонтерить десять років. Вона категорична – їй сьогодні квіти не потрібні. 

“Я не можу за всіх жінок сказати, скажу за себе, за тих жінок, що мене оточують, які допомагають бійцям на фронті. Я думаю, що кожна жінка відмовилась би не тільки від букету, від одної квіточки, якщо на ці гроші можна задонатити, або іншу добру справу для допомоги нашим бійцям. Немає зараз важливішої справи, нема зараз нічого іншого важливішого, чим донати для наших хлопців”.

Вибір – за кожним. Українки не хочуть, щоб рашисти вкрали в них свято. А військові навіть з передової замовляють доставку квітів своїм жінкам. І всі вірять, що як весна кожного року перемагає зиму, так і Україна переможе окупантів.

Читайте також: Підтримка дорослих та малих. Чого навчають на курсах «Батьківство в радість» у Дніпрі