Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Квіткова фотозона та озеленення: до Дня міста у парку Сагайдак підготували сюрприз для дніпрян

Напередодні Дня міста в парку Сагайдак презентували нову локацію. Вздовж пішохідної алеї будуть висаджені кущі калини та дуби. Увінчається доріжка квітковою фотозоною. В темний час локація підсвічуватиметься. Ідея подарунку — колаборація департаменту парків та рекреації і соціально-відповідального бізнесу.

«А це зверху добрива, щоб дерево на сьогоднішній день було максимально просочене».

8 платанів, 8 червоних дубів та 30 кущів червоної калини. У парку Сагайдак представники соціально-відповідального бізнесу разом з департаментом парків та рекреацій висадили молоді саджанці. Олександр разом зі своєю командою займаються виготовленням прикрас з дерева. У роботі використовують чимало дерев. Тому вирішили запустити цікаву екоініціативу в Дніпрі.

Олександр Кузмечов, директор компанії «ONLY CRAFT»: «Ця ідея з’явилася десь у жовтні того року.  Тобто, якщо ми беремо, то ми віддаємо. Насамперед так. Було питання, як це організувати. Хтось мені казав, що може нам прийти штаф якийсь. Ми вирішили все це робити офіційно».

Місце допомогли знайти фахівці департаменту парків та рекреацій. Парк Сагайдак ще декілька років тому був захаращений. А зараз — це локація для сімейних прогулянок. Окрім дерев, в парку створили локацію для фотографій і затишних посиденьок.

Мироненко Роман, начальник відділу утримання комунального підприємства “Парк культури та відпочинку Придніпровський” Дніпровської міськради: «Атмосфера дуже заспокійлива. Парк дуже заспокійливий, сюди можна прийти, почитати книжку і послухати музику, і просто посидіти з дітьми. І ця локація знаходиться в безпосередній близькості біля дитячого майданчику».

Капітальні ремонти проводити у парках зараз неможливо. Згідно постанови Кабміну 590. Та у міськраді роблять усе можливе в реаліях сьогодення.

Мироненко Роман, начальник відділу утримання комунального підприємства “Парк культури та відпочинку Придніпровський” Дніпровської міськради: «Що можемо – робимо. Це підтримка парку в такому стані, в якому він є — підфарбування елементів благоустрою, дрібні ремонти, висадка зелених насаджень».

Тож Дніпро до Дня міста стане ще краще.