Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Квадроцикл для військових: незвична техніка від волонтерів для ЗСУ

Благодійний фонд «Народна армія», який з 14-го року допомагає нашим військовим, передав оборонцям незвичну техніку – квадроцикл і чопер для медичної евакуації. У чому їх особливість та користь?


«Народний медевак». Волонтери “Народної Армії” передали військовим незвичну партію допомоги – квадроцикл і мотоцикл.

Микита, волонтер «Народної Армії»: “Місяць збирали гроші і зробили дуже крутий медпроєкт – “Народний медевак”. Це квадрік, мот «індуро», причеп. Для того, щоб хлопці в зоні бойових дій могли вивозити трьохсотих, тобто поранених”.

Війна змінюється, зростає потреба у маневреній техніці на фронті, кажуть медики. Нові можливості – менші втрати.

Дмитро, бойовий медик: “Ми успішно воюємо, тому що ми завжди вносимо нові корективи. І теж це дуже важливо при евакуації поранених. Квадроцикл чим зручний? Він швидкий, маневрений і добре прохідний. Це якраз те, що потрібно для евакуації”.

Крім техніки – сто аптечок. Кожна відповідає стандартам НАТО: атравматичні ножиці, гемостатичні засоби, медичні рукавички, хлоргексидин, турнікет, еластичний бинт.

Карина, волонтерка: “Це така “збірна солянка”, але якісних засобів. Вони можуть бути як ізраїльскі, американські, українські засоби. Але вони обов’язково повинні бути якісними”.

“Народна Армія” – благодійний фонд, який з перших днів війни, з самого 2014-го року, допомагає нашим оборонцям.

Микита, волонтер «Народної Армії»: “Ми існуємо з 2014-го року. Наше лице і головна людина – це Роман Зозуля, футболіст збірної України. Наразі він в Іспанії, але він дуже активно допомагає нам. І це дуже круто. З 2014-го року ми не припиняємо допомогати, бо з 14-го, не з 22-го, почалася війна”.

Майбутніх планів волонтери не розкривають. Проте, їх багато. Почнуть реалізовувати після того, як ця техніка відправиться на Херсонський напрямок.