Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Курсанти Дніпра навчаються розкривати злочини на локаціях, які відтворюють реальні місця подій

Практика на імітованих місцях злочину. У дніпровському університеті курсанти вивчають криміналістику у змодельованій катівні, місці масового розстрілу та ракетного удару. Інші ж локації більш наближені до звичного життя, не спотвореного війною. 

Дар’я — студентка третього курсу ДДУВС, практикується на одному з навчальних полігонів. На заняттях виявила докази — сліди від рук та ніг підозрюваного. У майбутньому дівчина мріє стати слідчим.

Дар’я Кочкіна, курсантка 3-го курсу ДДУВС: «Стимулом обрати цю професію було, напевно, допомогти людям, які цього потребують та внести якийсь вклад для розбудови своєї держави та протидії злочинності».

На полігоні збудували декілька локацій — кафе, кімнати готелю, слідчого, домедичної підготовки тощо. Тут навіть є збитий безпілотник, який досліджують курсанти.

Аліна Гаркуша, доцент кафедри кримінального процесу ДДУВС: «Ми знаходимось на полігоні слідчо-криміналістичному. Використовуємо декілька локацій для відпрацювання тих теоретичних знань, які курсанти здобувають під час занять, і саме здобуваємо практичні навички. Ви бачите, що у нас є барна стійка, у нас є також ігрові автомати. Ці умови наближені до практичних, і це завжди цікаво, корисно, і наближає нас до практичної складової».

Це не єдиний навчальний полігон в університеті. У підвальному приміщенні розташована змодельована катівня, яку час від часу допрацьовують.

Олександр Кривопуск, викладач кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС: «Імітація п’яти осіб, замордованих росіянами, і інші речові докази, які можуть нам допомогти встановити причетність, і саме притягнути винних осіб в подальшому, коли вони будуть встановлені, до кримінальної відповідальності».

Локації в університеті мають реальні аналоги. Цінність такої практики для курсантів — навчання в умовах, наближених до реальних.

Читайте також: Коригував удари по Дніпру: судитимуть російського агента