Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Кривавий перформанс та марш матерів: у світі пройшли акції на підтримку України

На вихідних у різних країнах світу пройшли акції на підтримку України. В неділю, 10 квітня, у Гельсінкі пройшла акція на згадку про загиблих у Маріуполі дітей. Про це повідомила служба новин YLE.

На Вокзальну площу  принесли дитяче взуття. Учасники акції написали на асфальті слово «діти» різними мовами.

 У Маріуполі йдуть запеклі бої. Окупанти неодноразово завдавали і завдають ударів по цивільних об’єктах. У тому числі по театру, перед яким на асфальті було написано слово «діти».

Також, 10 квітня вулицями Кракова пройшов Марш Матерів. Мета заходу – привернути увагу до наймолодших жертв війни.

Організатори хотіли донести до усього світу, що вбитий малюк в Україні сьогодні – це той самий малюк, якого можуть вбити в Польщі, Італії, Франції чи будь-якій іншій країні Європи завтра. Про це повідомила газета для українців у Польщі «Наш вибір».

Жінки вийшли на символічну ходу, в руках тримаючи згортки тканини з плямами крові, як символ поранених, згвалтованих, загиблих та ненароджених дітей. Йдеться у статті сайту lovekrakow.

Учасники завершили марш біля пам’ятника Адаму Міцкевичу на Головній площі, де було виголошено промову та вшанували дітей, які загинули внаслідок воєнних дій, хвилиною мовчання.

Подібні акції пройшли у Кишиневі, що у Молдові та інших великих містах світу.

На підтримку України люди виходять на одиночні акції. Так, на вулиці у Стокгольмі з’явилася жінка в українському вбранні. Її обличчя, руки та сукня були повністю закривавлені. У руках активістка тримала валізу та напис “#Kramatorsk”.

Читайте також: Що писали світові ЗМІ про війну в Україні 10 квітня