Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Крим повернеться: художник з Дніпра присвячує свої роботи українському півострову

Повернення Криму до складу України чекають всі українці. Художник з Дніпра Сергій Бурбело не став виключенням. Чоловік присвятив цілу серію картин півострову. Що на них зображено й яке сенсове навантаження вони мають?

Від початку анексії з березня 2014 року Сергій чекає на повернення Криму. Він впевнений, над півостровом знов майорітиме український прапор. 
Художник створив серію робіт, присвячену Криму. Наразі вона налічує приблизно 50 картин. Перші з’явились ще до анексії.

Сергій Бурбело, художник: «На самому початку 2013 року, тобто за рік до окупації. Колекція створювалась під враженням від мандрівок з друзями, походах з палатками, наметами по всьому Криму. Ночівля в цих всіх місцях історичних, печерних містах, монастирях при повному місячному сяйві, при звуках цикад та іншого. Це от так якось на мене вплинуло, і мені захотілося це зобразити». 

Серія об’єднує пейзажі, інтер’єри, екстер’єри та абстрактні композиції. Митець зобразив Крим з іншого історичного боку й краси, адже люди звикли сприймати його лише як місце відпочинку.

Сергій Бурбело, художник: «Це дуже поверхневе бачення. Там більш глибокі сенси. Це історично глибинний проєкт. Мені дуже подобається, коли кажуть, що взагалі можна стояти перед картиною й медитувати». 

Ці картини не лише вираження ностальгії про красу Криму. Вони є нагадуванням про те, що півострів був і завжди буде українським.
У майбутньому картини будуть розігруватись на аукціонах, зібрані кошти підуть на допомогу ЗСУ.