Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Крик»: конкурс від молоді, щоб розкрити важливі питання сьогодення

Конкурс соціальної реклами «Крик». Його метою є висвітлення важливих питань як для молоді міста, так і для країни загалом. А ще – пошук нестандартних шляхів їхнього вирішення. 118 учасників створили відео та фото на соціально значущі теми.

Юлія Відміцька одна з учасниць конкурсу соціальної реклами «Крик». Навіть більше – вона переможниця у 2023 році. За основу своєї роботи дівчина взяла важливу тему: «Безпритульні тварини». Головний герой – песик Льова, який мешкає в її дворі.

«Льова з Херсона, його вивезли наші військові, коли місто було під окупацією, але він був хворий», – каже переможниця конкурсу соціальної реклами «КРИК» Юлія Відміцька.

Родом Юлія з Кривого Рогу, де часто долучалася до таких конкурсів. Кожна перемога для неї важлива, адже за словами дівчини – це не дає опускати руки.

«Для мене це, по-перше, – вийти в люди. І, напевно, кожен з нас замислюється, чи правильно він живе, і я теж. І мені це потрібно було, щоб розуміти, що так, мені варто йти в цьому напрямку, а перемога – це взагалі чудово», – зазначила Юлія Відміцька.

Всього на конкурс відправили 118 відео та фоторобіт. Для участі кожен з учасників мав обрати одну тему з шести:

– російсько-українська війна

– волонтерство

– екологічна культура

– гендерна рівність

– національна самосвідомість

– захист прав людини та свобода від дискримінації

– захист тварин.

«Цього року вже додана категорія відеоробіт, тому саме сьогодні ми побачимо призерів цих двох намінацій, а також впроваджена грошова винагорода. Переможці 1,2,3 місце отримають грошову винагороду 10 тисяч, 7 тисяч і 5 тисяч гривень відповідно», – повідомив в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський.

Оцінювали учасників 9 членів журі – це представники мистецтва, закладів вищої освіти Дніпра та дніпровської міськради.

«Обиралися роботи дуже важко, бо піднімалися усі соціальні теми, вони були дуже важкі, бо кожна робота – це окремий витвір мистецтва і нікого образити не хотіли, тому журі досить довго обирали роботи і сперечалися, бо хотілося дати кожному перемогу», – каже представниця департаменту молодіжної політики та організаторка конкурсу соціальної реклами «КРИК» Катерина Сіренко.

Далі роботи-переможці будуть виставлені в мистецькому провулку, щоб усі дніпряни та гості міста змогли їх побачити.

Читайте також: Викриття «псевдо-волонтерів»: бізнес в Криму та «тітушки»