Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Кравці, кондитери, піцайоли, касири: у Дніпрі процює наймасштабніший проєкт перекваліфікації

Черговий по місту, директор департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради Андрій Пильченко, перевірив виконання доручення міського голови щодо працевлаштування безробітних містян та ВПО через перекваліфікацію. Для цього він відвідав Дніпровський центр профтехосвіти туристичного сервісу, в якому на короткотермінових курсах слухачі здобувають нову спеціальність та нову роботу.

Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) ініціює перенавчання переселенців та безробітних дніпрян за найзатребуванішими професіями. 4 групи уже розпочали навчання на кравців, кондитерів, піцайол, контролерів-касирів. 

Цей проєкт з підготовки фахівців на короткотермінових курсах є наймасштабнішим у цьому році в Україні. 

Сьогодні тільки супермаркети Дніпра пропонують від 100 до 300 вакансій касирів, кухарів, продавців і т.д. Багато фахівців цих напрямків виїхали з міста через російську агресію, але сама сфера продовжує розвиватися і тому потребує нових спеціалістів. Їх і готуватимуть на короткотермінових курсах, зокрема, 20 кондитерів та 15 піцайол.

У короткотермінових курсах перепідготовки задіяні три найсильніші професійно-технічні навчальні заклади Дніпра.

Курси триватимуть від 2 до 3 тижнів в залежності від професії. Слухачі навчатимуться по 8 годин на день. 

Навчальні програми узгоджені з роботодавцями, аби врахувати особливості роботи на їхніх підприємствах. 

Читайте також: У Дніпрі перевірили облаштування укриття у НВК № 41.